Szeged és környéke

2012.08.30. 21:32

Szobori búcsú lovas kocsikkal

Ópusztaszer - Különleges kordéval, fiákerrel, pados kocsival, sátras szekérrel, pónifogattal is érkeznek a Szeged környéki falvakból és tanyavilágból Ópusztaszerre szeptember 8-án, a 115 éves Szobori búcsúra.

Munkatársunktól

Ezen a napon a belépés és minden program ingyenes az emlékparkban. Már 1897-ben, az Árpád-emlékmű elkészülésekor is összejöttek a környékbeli iparosok, kereskedők és tisztviselők, hogy megemlékezzenek honfoglaló vezérünkről. A hagyomány folytatódik: az idei búcsúra több mint húsz lovas kocsival, szekérrel és fogattal érkeznek, a látogatók fel is szállhatnak ezekre. 11 órakor [namelink name="Kiss-Rigó László"] megyés püspök tart ünnepi szentmisét a monostor romjainál. Többek között kézművesvásár, népzene és tánc, valamint [namelink name="Kátai Zoltán"] énekmondó koncertje várja a park vendégeit. Hatodik alkalommal adják át a Szer Üzenete díjat, a díszvendég a Magyar Örökség díjas [namelink name="Levente Péter"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!