Szeged és környéke

2013.10.20. 23:51

Üllés a legtöbbet olvasó megyei település

Szeged - 105 könyvet olvasott el a csongrádi Erdélyi Hédi az elmúlt fél évben.

Munkatársunktól

Ezzel megyei első helyezett lett a Somogyi-könyvtár Olvass úton-útfélen! című programsorozatában. A három dél-alföldi megye települési és iskolai könyvtárainak olvasásnépszerűsítő kampányában 58 község és város vett részt, Csongrád megyéből 39 – derült ki a szombati díjkiosztón a szegedi Somogyi-könyvtárban.

Üllés a legtöbbet olvasó megyei település. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)


A Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése a Bács megyei Tiszaalpár lett. Megyénkben ugyanez a titulus Üllésnek jár. A település Bordányt és Felgyőt előzte meg. A legtöbbet olvasók egyéni versenyében [namelink name="Erdélyi Hédi"] mellett a szegedi Papp Lászlót és a sándorfalvi Smausz Kolumbán Katalint díjazták még. Lapunk a játék legkisebb lélekszámú résztvevőinek adott át elismerést: Kövegy és Ambrózfalva könyvtára egy éves Délvilág-, illetve Breki-előfizetéssel, valamint könyvcsomaggal lett gazdagabb.

A féléves népszerűsítő versenyben Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője lett a legolvasottabb mű, megelőzve Dan Brown A Da Vinci-kód és Fekete István Tüskevár című regényét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!