Szeged és környéke

2008.03.13. 20:58

Ünnep a megyében – együtt és külön

Csongrádon, Szentesen, Hódmezővásárhelyen hagyományosan együtt ünnepel a hét végén a helyi ellenzék az önkormányzattal. Makón – szintén a megszokott módon – egy órával korábban. A Fidesz szegedi szervezete részt vesz a városi és a megyei önkormányzat ünnepén is.

Munkatársunktól

A Fidesz szegedi szervezete részt vesz és koszorúz az önkormányzat március 15-i ünnepségén 11 órától a Klauzál téri Kossuth-szobornál, ugyanakkor jelen lesz a megyei önkormányzat 15 órakor kezdődő hivatalos megemlékezésén is, a Móra Ferenc Múzeum előtt – tudtuk meg Gyimesi Lászlótól, a párt városi elnökétől. Hódmezővásárhelyen a helyi MSZP- és SZDSZ-szervezet együtt ünnepel az önkormányzattal 11 órától a Kossuth-szobornál.

– Még a legkeményebb szembenállás idején is együtt koszorúztunk – mondta Bacsa Pál, az MSZP helyi elnöke. Szentesen sem szervez külön ünnepséget a Fidesz, és Csongrádon is együtt ünnepelnek a helyi képviselő-testületet alkotó szervezetek: előbbi városban fél tíztől a Kossuth téren, utóbbiban tíztől az ottani Kossuth téren.

Az önkormányzati ünnepség Makón a Kossuth-szobornál kezdődik 11 órától, a városban az a hagyomány a rendszerváltás óta, hogy a jobboldali szervezetek tartanak egy másik ünnepséget is, 10 órától, a Petőfi parkban, a költő szobránál, és az itteni ünnep közönsége – ha akar – átér a városi ünnepségre is.

Mágori Józsefné, a Fidesz választókerületi elnöke azt mondta, ez a mostani alkalom abból a szempontból mégis rendhagyó lesz, hogy együtt ünnepel a Fidesz, a KDNP, több polgári kör és a Jobb Makóért Egyesület.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!