Szeged és környéke

2011.09.23. 22:07

Vigyázat, csalók! - Visszaélnek a Reménysugár Alapítvány nevével

Szeged - Olvasónk jelezte, hogy Reménysugár néven pénzt kértek tőle telefonon a szegedi Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermek Egészségügyi Központ megsegítésére. A szegedi Reménysugár Alapítvány kapcsolattartója és a klinika igazgatója szerint átverésről van szó.

Horváth Attila

Felháborodva telefonált olvasónk néhány napja Csörög rovatunkba. Felhívta figyelmünket, hogy Reménysugár néven valaki pénzt próbált kicsalni tőle. Az őt kereső illető arra hivatkozott, hogy a szegedi gyermekklinikának gyűjt, az igazgató, [namelink name="Túri Sándor"] professzor tudtával.

– Egy nő hívott telefonon, azt mondta: ha 3 ezer forint fölött adományozok, akkor futár jön ki személyesen, és elviszi a pénzt. Ha kevesebbet fizetek be, akkor csekken kell fizetnem. Nem hittem neki– mondta olvasónk.

Felhívtuk a szegedi Reménysugár Alapítvány kapcsolattartóját, dr. Bartyik Katalint. A doktornő hangsúlyozta: hazugságról van szó, valaki így akar kicsalni pénzt hiszékeny emberektől, ők nem élnek ilyen módszerekkel.

– Nem vagyok kapcsolatban velük– erősítette meg [namelink name="Túri Sándor"] professzor is. – Már a Kárász utcán is előfordult, hogy visszaéltek a nevemmel.

Olvasónk megadta a telefonszámot, amiről keresték. Sikerült beszélnünk egy nővel, aki honlapjuk címét is megmondta. Létező weboldalt találtunk, ahol a klinikáival való együttműködésről is olvasható információ. Túri Sándor azonban semmit sem tudott erről.

A háttérzaj miatt nem igazán értettük, mit is mond a vonal túlsó végén lévő nő a fizetési lehetőségeinkről. Szóltunk, hogy nem értünk mindent pontosan. Mentegetőzni kezdett.

– Elnézést kérek, de a többi kollégám is azon van, hogy másokon segítsen, folyamatosan telefonálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!