Délmagyar logó

2019. 05. 22. szerda - Júlia, Rita Még több cikk.

25 kiló marihuánát próbált átcsempészni a röszkei határátkelőn, 6 és fél évet kapott

A jármű utasterének takarókárpitjai mögött, a gyári kialakítású üregekben 61 csomag marihuánát rejtettek el.
 Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla szerdán egy macedón férfit, aki több mint 25 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Nyugat-Európába csempészni 2017-ben. 

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 33 éves vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről.
 

A vádlott 2017 februárjában állapodott meg megbízójával arról, hogy egy autóban elrejtve, kábítószert fog Koszovóból Magyarországon keresztül Nyugat-Európába szállítani. A férfi Skopjéban egy mikrobuszt bérelt. A jármű utasterének takarókárpitjai mögött, a gyári kialakítású üregekben 61 csomag marihuánát rejtettek el. A vádlott február 19-én indult el Pristinából, és délután jelentkezett belépésre a röszkei határállomáson. A pénzügyőrök a gépjármű tételes átvizsgálás mellett döntöttek, és megtalálták a 25,78 kilogrammnyi marihuánát.


A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány teljes hatóanyag-tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának 2,4-szerese volt.

A férfi a nyomozás során tagadta, hogy tudott volna az elrejtett drogról, de az elsőfokú tárgyaláson beismerte bűnösségét. A táblabíróság döntésével helybenhagyta az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék ítéletét.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdokból hasznosítják a csapadékot Szegeden - mutatjuk, mi mindenre lehetne felhasználni

Milliárdokból hasznosítják a csapadékot Szegeden - mutatjuk, mi mindenre lehetne felhasználni
Két nemzetközi pályázat segíthet ebben - szlovén, olasz, horvát és albán partnerekkel működik együtt az önkormányzat. Tovább olvasom