Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

35 fokban főnek a megyeházán

Szeged - Már délben hazamehettek csütörtökön a nagy hőség miatt a megyei kormányhivatalból a köztisztviselők. A szegedi polgármesteri hivatalból is előbb elengedték a dolgozókat.
Meghosszabbították a hőségriadót

A meteorológiai szolgálat előrejelzése alapján csütörtökön meghosszabbította az országos tisztifőorvos a harmadfokú hőségriadót. Így péntek helyett vasárnap éjfélig van érvényben a piros riasztás az ország egész területén.

– Egyetlen helyiségben sincs most klíma a megyeháza felújítása miatt, ezért döntött úgy a vezetőség, hogy ebben a hőségben már korábban hazamehetnek a hivatal dolgozói – mondta érdeklődésünkre Varga Márta. A Csongrád Megyei Kormányhivatal sajtószóvivőjétől megtudtuk, amióta elrendelték a hőségriadót, több olyan nap is volt, amikor a délután 4 órás munkaidő lejárta előtt hazamehettek a köztisztviselők. A megyeházán a fűtési-hűtési rendszert is felújítják. – Sehol sincs klíma, ventillátorokkal és hideg vízzel hűtjük magunkat. A harmadik emeleten 35 fok van, a hatodik emeleten pedig olyan forróság, hogy már süt az alumíniumkorlát – mondta a sajtószóvivő. Megtudtuk, nem engednek mindenkit haza, van ügyelet. A kormányhivatalban szerdán fél 2-kor, tegnap pedig már délben hazamehettek a dolgozók.

– A hőségriadó elrendelése óta valóban előfordult, hogy a szegedi polgármesteri hivatal dolgozói a fél 4-es munkaidő vége előtt már másfél órával hazamehettek, de az ügyfélforgalom miatt mindig volt ügyeleti rendszer – mondta lapunknak Solymos László. A várospolitikai alpolgármester hangsúlyozta, a városházi helyiségek mintegy 30 százalékban van csak klímaberendezés, és az ötvenéves elektromos hálózat nem bír el további terhelést. Szerdán fél 6-ig tart a munkaidő, de a rekordmeleg miatt már fél 3-kor elengedték a dolgozókat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női Furcsa pár Újszegeden

Neil Simon legendás darabja, a Furcsa pár női változatát pénteken és szombaton 21 órától játssza a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulata az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Tovább olvasom