Délmagyar logó

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

A Fidesz váltópártja akar lenni a Jobbik

Szeged, Algyő - Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Keresztúri Farkas Csaba, a párt szegedi polgármesterjelöltje válaszolt a Délmagyarország kérdéseire az önkormányzati választás várható eredményeivel kapcsolatban.
– A Jobbik nem fog nagy csodát elérni, de nem is fog leszerepelni. Azt látom realitásnak, hogy azt az eredményt nagyjából hozni fogjuk az önkormányzati választáson, amit az országgyűlési választáson elértünk – válaszolta Vona Gábor, a Jobbik elnöke lapunk kérdésére egy lakossági fórumon Algyőn. A pártelnök szerint nem egyszerű egy kétharmados kormánypárttal szemben ellenzékben politizálni, „mert az emberek jelentős része elhiszi, hogy amit a Fidesz mond, az igaz".

– A Fidesz ügyesen csinálja, nem beszél a költségvetés sarokszámairól, ezt az önkormányzati választás után fogjuk megtudni, akkor jön a feketeleves. Úgy érzem, a Jobbik stabilizálta a helyét a magyar közéletben. Erre a jövőben tudunk építkezni, el tudunk kezdeni készülni a kormányzásra, hiszen nem más a célunk, mint a váltópártja lenni a mostani kormánypártnak – fogalmazott Vona Gábor.

Voná Gábor. Fotó: Veréb Simon
Vona Gábor szerint a Jobbik nem fog nagy csodát elérni, de nem is fog leszerepelni.
Fotó: Veréb Simon

Varga Antal szegedi önkormányzati képviselőjelölt nemrég egy sajtótájékoztatón azt mondta, már eldőlt a választás, a Fidesz nyerni fog Szegeden, csak az a kérdés, hogy a Jobbik október 3-án „végleg padlóra tudja-e küldeni az MSZP-t". Ennek érdekében elképzelhető-e, hogy visszalép? – érdeklődtünk Keresztúri Farkas Csaba polgármesterjelölttől.

– Korainak tartom a kérdést, a Jobbik a nemzet érdekében bárkivel együtt tud működni, de bennünket még nem keresett meg senki ebben a témában – válaszolta a jelölt.

Olvasóink írták

 • 4. Karlo60 2010. szeptember 25. 18:23
  „"Jobbik a nemzet érdekében bárkivel együtt tud működni, "
  Ez a párt működjön együtt önmagával.”
 • 3. k.elvis 2010. szeptember 24. 22:15
  „Ez tényleg így lesz, 2006 óta tudom, hogy a Jobbik kormányzó párt lesz, akárhogy is fáj ez a bűnözőknek.”
 • 2. deszkás 2010. szeptember 23. 22:29
  „Fijjuk nem korai még ez?”
 • 1. jozko 2010. szeptember 23. 21:36
  „100 nap alatt is meggyőzőbb lett a politikai kultúrájuk!
  Lehet kígyót-békát kiabálni rájuk-meg fognak erősödni!Most még csak annak szeretnének látszani - de egyre jobb/ik/!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valódi állampolgári részvételt szeretne az LMP

Lapunk Új városrész születik Szegeden című cikke nyomán az LMP csütörtökön arra hívta fel a figyelmet: a helyi közösségeknek biztosítani kell a beleszólást az őket érintő döntésekbe. Tovább olvasom