Délmagyar logó

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A piros győz

A piros győz
Pirosat viseljen, aki fel akarja kelteni a figyelmet, és sötétkéket, aki megbízhatóságot szeretne sugallni, tanácsolja Lacfi Ági üzletistílus-tanácsadó. Folytatjuk a színek jelentésével kapcsolatos sorozatunkat.
Ha valaki fel szeretné hívni magára a figyelmet, ha erőt, dominanciát akar sugározni, érdemes pirosat vinni az öltözetébe. Lacfi Ági üzletistílus-tancsácsadó azért felhívja rá a figyelmet, ez nem azt jelenti, hogy tűzpiros öltönyben jelenünk meg egy tárgyaláson.

– A piros szín a nyak körül viselve erősíti a torokcsakrát, támogatja a beszédközpontot. Éppen ezért érdemes olyan nyakkendőt választani, ami ha nem is teljes egészében, de mintájában – csíkos, pöttyös – legalább piros – javasolja, és kiemeli, nem narancsról és nem is bordóról van szó, hanem klasszikus pirosról.

– A nyakkendőhöz igazodhat a díszzsebkendő is, de az ing maradjon meg az üzleti életben elfogadott színeknél – folytatja, és részletezi, legyen lényegesen világosabb a öltönynél, ami semmiképp se legyen fekete, inkább szürke vagy sötétkék darabot válasszunk. Utóbbi azért is jó, mert a sötétkék komoly, megbízható üzletember képét sugallja. Ezzel ellentétben a fekete a gyász színe, ami teljes félrenyúlás a mi üzleti kultúránkban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május közepére eltűnik a teknő a múzeum elől

Május közepére eltűnik a teknő a múzeum elől
Szeged - Két méter mélységig ásnak le a szakemberek, hogy a tavalyi régészeti feltárás után… Tovább olvasom