Délmagyar logó

2019. 03. 20. szerda - Klaudia 4°C | 13°C Még több cikk.

ABBA-játék: a győztes mindent visz

A Mamma mia! című musical sikerén felbuzdulva kérte olvasóit a delmagyar.hu: nézzék meg kiválasztott ABBA-videóinkat és mélyen magukba tekintve válassszák ki kedvencüket. Az akció nemcsak popkulturális mintavétel, de talán messzemenőbb következtetések levonására is alkalmas. Január 15. éjfélig lehet még szavazni!

Bár korai még levonni a végső konklúziót, a szavazás jelenlegi állása is meglepő és tanulságos. Ugyan mindkét szám hasonló tapasztalatokat tár a fogékony lelkűek elé, a "The Winner Takes It All" magasan vezet összes vetélytársa előtt, míg a "Money, Money, Money" méltatlan helyen kullog. Hogy lehet ez? A győztes diadalát megéneklő vesztest hallhatjuk ezekben, csak míg előbbi a nyertes szerelmest állítja fókuszba, utóbbi szikár pénzközpontúsággal sóvárog a könyörtelen kapitalizmus nyerteseinek dolcsevítája felé.

Ezek szerint olvasóink többsége elszakadva a földi hívságok talmi gyönyörétől inkább az igaz érzelmek okozta drámákat preferálja? Hát reménykedhetünk még csöppnyi emberségben ebben az elidegenítő, pénzhajhász mohóságversenyben? Vagy a szakításban is csak az alá- fölérendeltségi viszony a fontos, és pfuj?

Némileg azért mindig különös, ha beszélgetés közben dalra fakad az ember, de ha egy ABBA-klasszikus az... (Sztáros részlet a Mamma Mia! filmből)

Jelenleg dobogós még a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight) depresszív, instant férfi utáni sóvárgást elsirámló diszkója és a transzvesztita show-k elengedhetetlen kelléke: a Dancing Queen.

Ön január 15. éjfélig még változtathat a jelenlegi álláson (<-- KLIKK!), segíthet a delmagyar.hu-nak és Önmagának is ABBA-slágereken keresztül megfejteni: milyen is a néplélek, milyen áramlatok alakítják a mélyben érzelmi életünk vagy akár társadalmunk háborgó felszínét.

Olvasóink írták

  • 3. persona 2009. január 13. 07:39
    „Az nem szerepelt a filmben. Bár a kiírás szerint nem kell, hogy köze legyen a két dolognak egymáshoz..”
  • 2. tothb71 2009. január 13. 06:54
    „A legjobb ABBA-slágert( Thank you for the music) fel sem tették a listára. Nagy hiba!”
  • 1. persona 2009. január 12. 17:47
    „Popkulturális mintavétel? tehát a cikk szerzője szerint a dalokra, amelyek az első három helyen álltak minden bizonnyal lúzerek, nimfo szinglik és transzvesztiták szavaztak. Bátor következtetés! nemcsoda, hogy a nevét se adta ehhez a katyvaszhoz..:-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fokozatos, fájdalmas megyei amputálások

Szeged - Mindössze két csoportos létszámleépítést jelentettek eddig Csongrád megyéből, mintegy 60… Tovább olvasom