Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Átadták a régió legnagyobb raktárbázisát

Szeged - Egy év alatt felépült a Hansa-Kontakt Kft. kiskereskedelmi és vendéglátóegységeket kiszolgáló nagykereskedelmi raktára a szegedi logisztikai központban. A régió legnagyobb és legmodernebb logisztikai bázisa 5 milliárdos beruházás, ami 150 új munkahelyet jelent. Szeptember 14-én nyitnak.
Egy éve, augusztus 28-án tették le a három magyar cég tulajdonában álló Hansa-Kontakt Kft. új raktárbázisának alapkövét az 5-ös főút mentén, a Szegedi Ipari Logisztikai Központban. Az 1995-ben alakult cég kinőtte a Huszár utcai, az egykori kábelgyár területén lévő telepét. Kellett a nagyobb hely, mert hús, tejtermék, friss zöldség, gyümölcs, vegyi áru, üdítő, szeszesital- és dohánytermék innen kerül öt megye – Csongrád, Bács-Kiskun, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest déli része – területén, valamint a Vajdaság északi felében lévő  3000 kiskereskedelmi és vendéglátóipari egységbe. Az üzletek gerincét a CBA bolt hálózata adja. A cég idén várható forgalma megközelíti a 24 milliárd forintot.

A Hansa-Kontakt Kft. saját tulajdonú logisztikai központja elkészült, tegnap adták át. Az egész napos ünnepségre 1000 vendéget hívtak meg a még üresen álló árukiadó hangárba. Köszöntőt Botka László polgármester és a CBA elnöke, Baldauf László mondott. Kis Attila ügyvezető igazgató bejelentette: jelenleg a szakhatósági engedélyekre várnak, azután költöznek, mégpedig úgy, hogy egyetlen napra sem zárnak be. Szeptember 14-étől már az új helyükön dolgozik a 250 régi munkatársuk, akikhez 150 új dolgozó csatlakozik.

A Széchenyi térnél másfélszer nagyobb telephelyről 80 saját jármű viszi majd az árut 3000 kiskereskedelmi egységbe. Fotó: Miskolczi Róbert
A Széchenyi térnél másfélszer nagyobb telephelyről 80 saját jármű viszi majd az árut 3000 kiskereskedelmi egységbe.
Fotó: Miskolczi Róbert

5 milliárd forintos beruházással 12,5 hektáron 28 ezer négyzetméternyi raktár és iroda létesült. Másfélszer akkora, mint a Széchenyi tér, és duplája a régi telephelyüknek. 26 kamiont képes fogadni a raktárbázis, ahol 8,5 méter magasan tornyozzák fel az árut. 80 saját gépkocsijuknak és partnereik számára a bázison saját benzinkút, járműmosó és szerviz épült. Legközelebb Alsónémediben látni hasonlóan hatalmas logisztikai bázist.

A SZILK kétharmada megtelt

A GlobalLog Kft. által üzemeltetett Ipari és Logisztikai Központ – tulajdonosai: Masped Zrt., Zoll Platz Kft., Szeged, MÁV kombiterminál – 43 hektárjából 20 hasznosítható. 12,5 hektár a Hansa-Kontakté, a GlobalLog 2600 négyzetméteres csarnokában az angol Imperial Tobacco bérel logisztikai központot, mellette a GlobalLog végez logisztikai szolgáltatást. Szerződtek a Volvóval; 2 ezer négyzetméteres logisztikai bázist és szervizt kezd építeni az idén, a DAF-fal közösen ugyancsak 2 ezer négyzetméteres értékesítő és szervizbázis létesül. Most 65 százalékos a kihasználtság, a maradék 35-re két angol céggel tárgyalnak. A GlobalLog fejleszti az infrastruktúrát. A Hansának 200 millióból épített utat, közművet, halad a teljes közművesítés, csapadékvíz-elvezetés. Pályázaton 375 millió forintot nyertek, és ugyanennyi önrésszel újabb 2600 négyzetméteres csarnokot építenek, közművet és számítógépes hálózatot fejlesztenek.

Olvasóink írták

 • 4. Botisz 2009. augusztus 28. 17:53
  „Próba málna!”
 • 3. Zsoltee0716 2009. augusztus 26. 21:22
  „Csak bekerülni nehéz ide(150 új ember) Hááát....”
 • 2. Zsoltee0716 2009. augusztus 26. 21:21
  „http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/oriasi_raktarak_szeged_szelen/2098420/”
 • 1. strangerr 2009. augusztus 17. 16:20
  „Jéé itt egy hozzászólás sincs?

  Hol van a "teremmccccsenek munkahellllyet" állandó kórus?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt métert repült Anna

Szeged - A babakocsi, benne az egyéves kislánnyal 15 métert repült, miután elsodorta az autó. Az anya és a baba kisebb horzsolásokkal megúszta, az apa lábát összevarrták. Tovább olvasom