Délmagyar logó

2019. 02. 17. vasárnap - Donát -2°C | 12°C Még több cikk.

Bagi feljelentést tett a rendőrségen

Szeged - Egy gabonafelvásárló cég tulajdonosának szegedi, petőfitelepi háza előtt demonstrál Bagi Ádám, akit ezért zaklatnak és megfigyelnek. Feljelentést tett a rendőrségen.
Harmadik hete demonstrál Bagi Ádám őstermelő azért, mert a röszkei Gabona-Komplex Kft. nem fizette ki a búzája árát, több mint 13 millió forintot. Második hete már nem a röszkei cégnél, hanem Petőfitelepen, az egyik tulajdonos és ügyvezető igazgató, Kiss Pál Csaba háza előtt áll táblájával, hatósági engedéllyel. A cég nevében korábban a másik ügyvezető azt nyilatkozta a Délmagyarországnak: 22 ügyfélnek 110 millió forinttal tartoznak.

A békés tüntető azonban a múlt pénteken kénytelen volt feljelentést tenni a Szegedi Rendőrkapitányságon ismeretlen személy ellen – az engedélyezett tüntetés megzavarása, zaklatás és félelemkeltés miatt. A hivatalos irat másolatát elküldte a médiának is.

Május 21-én két férfi odament az autójához, felszólították, mutassa meg az engedélyét – írta Bagi Ádám. Ő kérte, nevezzék meg magukat, a papírját pedig nem mutatta meg. Ekkor az egyik tépni kezdte a tábláját, mire kihívta a rendőrséget. Amikor odaért a járőr, a férfiak elmentek. Bagi Ádám megmondta az autó rendszámát és azt is, hogy észrevette: „ráállítottak" egy kék Suzukit.

Nagy a zűrzavar: elöl a tüntető, mögötte a tulajdonos autója. Fotó: Segesvári Csaba
Nagy a zűrzavar: elöl a tüntető, mögötte a tulajdonos autója.
Fotó: Segesvári Csaba

Ezt a kék Suzukit stábunk is felfedezte tegnap reggel 7-kor: a demonstráló igazmondásáról szerettünk volna meggyőződni a petőfitelepi háznál. A kocsiban dohányzó férfinak bemutatkoztunk, megkérdeztük, kire vár. Azt válaszolta, a barátjára, utóbb pedig azt, hogy a barátnőjére, aki férjes asszony és késik.

Kisvártatva felpörögtek az események: a Gabona-Komplex Kft. vezetőjének házából munkába indult a család, egymás után gördültek ki az autók. Szerettük volna megragadni az alkalmat, hogy beszélhessünk Kiss Pál Csabával, az elmúlt 3 hétben ugyanis egyszer sem vette fel a telefonját. A cégtulajdonos csak annyit mondott: nem nyilatkozik. Ezt még kiegészítette azzal, hogy majd akkor mond valamit, ha eljött az ideje. Miután elment, a suzukis akcióba lépett, kiugrott a kocsiból, egy villanás erejéig felmutatott egy igazolványt, és felháborodottan közölte velünk: nem volt jogunk kérdezni. Majd visszaült az autójába.

A rendőrség megkapta

A Szegedi Rendőrkapitányságra megérkezett Bagi Ádám feljelentése. Szenti Szabolcs sajtószóvivő közölte, a nyomozó hatóság a rendelkezésére álló törvényes határidőn belül dönt a nyomozás elrendeléséről bűncselekmény gyanúja esetén, vagy arról, hogy a feljelentést elutasítja, ha nem merül fel gyanú. A suzukissal kapcsolatban azt válaszolta, hogy nem a rendőrség megbízásából van a helyszínen.

Olvasóink írták

 • 18. aberlour 2009. május 28. 18:30
  „Kérdezzék meg a károsultakat, hogy be kellett-e fizetniük az adót a meg nem kapott összegek után. Mert ugyebár, ők törvénytisztelő emberek.”
 • 17. madártej 2009. május 28. 13:39
  „Máj.20-ra ígérték Kissék, hogy fizetik a tartozásukat a termelőknek. Ma már 28-a van... Kisséknél ez így szokás.”
 • 16. antikos 2009. május 28. 13:34
  „Tisztelt gabona lenyúló úr!

  ........
  nem kellene tán fizetni???”
 • 15. zenga 2009. május 28. 10:40
  „ez tetszik:) nap mint nap elmentem az autó mellett.. már azon voltam megállok, nem igen értettem..pedig érthető...mostmár”
 • 14. PEPE 2009. május 28. 10:36
  „Addig amíg az országunk nem jogállam hanem jogász állam,addig ez lesz.”
 • 13. cselac 2009. május 28. 10:18
  „Ismerünk mi olyan karriertörténetet, mikor egy cégvezető a gazdák kárára gazdagodott és vitte sokra...a klónok országában élünk.”
 • 12. achilleus 2009. május 28. 10:08
  „Az ilyen gabonakomplex-szerű cégek vezetőinek vagyonát zár alá kell venni, az adósság erejéig el kell árverezni.
  Átverésért árverést. És jobb, he leszáll a tiltakozóról ez a kis bajnai klón, mert nagy az indulat az ilyen senkiháziakkal szemben.”
 • 11. Csirén 2009. május 28. 10:04
  „10.) a dolog nem újkeletű, még Tokajnál kezdődött...”
 • 10. nemecsekerno_007 2009. május 28. 09:28
  „9. joy 2009.05.28. 09:08

  Jó ötlet :)))
  Olyasmi is lehet, hogy ez a cég kiesett a pixisbôl, mert így az állami támogatásokban is elég nagy svindlik vannak, jó lenne ha valaki aki a mezôgazdaságban otthonosan mozog mondana valamit.”
 • 9. joy 2009. május 28. 09:08
  „Nem ártana, ha az adóhivatal az ilyen "ügyesek"nek járna utána, akik tartozásokat halmoznak föl, de sokkkkkmilliós luxuskéglit tudnak építeni, meg elnyaralni.”
 • 8. nemecsekerno_007 2009. május 28. 08:55
  „Nem ártana egy oknyomozó riport, kicsit mélyebben beleásva a témába.

  Már ha nem hirdet túl sokat a Gabona-Komplex Kft. a DM-ben :)”
 • 7. Stevvve 2009. május 28. 08:27
  „Bagi Úrnak kitartást, kiss pál csabának több becsületet kívánok.

  Remélem a DM közli később a fejleményeket.”
 • 6. madártej 2009. május 28. 07:59
  „A többi tulajdonos az nem játszik a tartozásban?”
 • 5. micsibucsi 2009. május 28. 07:56
  „Sajnos, hogy ilyen mocskosságot megtehetnek emberek, persze ők zavartalanul élik luxuséletüket dologtalanul! Míg aki tisztességes munkával megtermelte azt a gabonát, az ellehetetlenülve a kilátástalanságba sodródva él! Születhetne már végre egy olyan törvény, hogy a bejelentéskor zárolnák a sumákok vagyonát, és abból elkobozva kaphatnák meg a károsultak a pénzüket! Mondjuk a nem fizetéstől számítva egy éven belül, mert pereskedni lehet évekig, közben pedig érdekes módon legtöbbször elillan a vagyon, és hoppon marad a károsult!”
 • 4. dino 2009. május 27. 22:11
  „Az új házában használatbavételi engedély nélkül lakik. Neki ezt is lehet?”
 • 3. Zs 2009. május 27. 17:37
  „Az ideje majd akkor lesz, amikor a bíró kérdezi?”
 • 2. sorhasu 2009. május 27. 17:11
  „Most épitett háza kb 60 milcsi, most már tudom, hogy a gazdák fizették...”
 • 1. rolee 2009. május 27. 16:09
  „Tisztelet az úrnak, nekem ha 13 millió forinttal tartoznának, ott tüntetnék a háza előtt, és semmibe venne úgy szétbasznám az autóját ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan akarnak bekerülni a seregbe

Szeged - A Kelet-Magyarországi Hadkiegészítő Parancsnokság szegedi toborzóirodájában tavaly háromezren fordultak meg, idén már kétezer-ötszáz érdeklődőnél tartanak. Tovább olvasom