Délmagyar logó

2019. 06. 21. péntek - Alajos, Leila 20°C | 28°C Még több cikk.

Egyéves a mobil határfigyelő alkalmazás - hobbinak indult, szegedi informatikus készítette

Egyéves a szegedi Szabó Tamás által készített, a határok forgalmát figyelő egyik legnépszerűbb és legpontosabb okostelefonos alkalmazás, a BorderWatcher.
– Álmomban se gondoltam volna, hogy ennyi embert megmozgat majd az alkalmazás, amely hobbiként indult. Úgy gondoltam, jól mutat majd az önéletrajzomban, de ahogy elkezdtem csinálni, egyre szenvedélyesebben álltam hozzá. Attól tartottam, hogy a kutyát se fogja érdekelni, de a párom mindig biztatott, hogy jó lesz ez, szükség van rá – idézte fel a kezdeteket a szegedi informatikus, Szabó Tamás, aki egy nagy szoftverfejlesztő cégnél dolgozik.

Tamás 2016 decemberében látogatott ki először szabadkai barátnőjéhez, Szabó Tímeához, és elégedetlen volt a facebookos határfigyelő csoportok oldalain található információkkal, ezért kitalálta, hogy készít egy applikációt, ahol egyszerre megtalálható minden, a határátkelésre vonatkozó információ.
Töretlen népszerűségű és még mindig a legpontosabb a BorderWatcher. Fotó: Török János
Töretlen népszerűségű és még mindig a legpontosabb a BorderWatcher. Fotó: Török János
Az alkalmazásról korábban írt cikkünkben Tamás azt mondta, ha nem találkozik a menyasszonyával, és nem jár át Szabadkára, soha az életben nem csinálja meg az alkalmazást.

A többnyelvű alkalmazás kétféle adatot használ, az egyik a rendőrség által a police.hu-n közzétett adatsor, amely nem mindig a legpontosabb, a másik pedig a felhasználók által jelentett számok. Az applikáció annyira pontos, amennyire a felhasználók azzá teszik.

A BorderWatcher androidos applikáció a napokban ünnepelte egyéves születésnapját. Az appot 13 ezer 700-an töltötték le a Google áruházából, naponta legalább 1400-an használják. Az évfordulóra megújult: a legfontosabb egy élő térkép funkció, ahol meg lehet nézni, pontosan hol tartózkodnak a felhasználók, és hogyan haladnak, így élő kép látható az aktuális határhelyzetről.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi kutatók a szuperbaktériumok ellen - áttörést hozhatnak az ötletek

Szegedi kutatók a szuperbaktériumok ellen - áttörést hozhatnak az ötletek
,,Van két olyan molekulánk, amelyek nagyon gyorsan irtják a leggonoszabb kórokozó baktériumokat is." Tovább olvasom