Délmagyar logó

2019. 05. 20. hétfő - Bernát, Felícia Még több cikk.

Első nap az egyetemen

Tegnap megkezdődött az oktatás az egyetemen is. Az elsős, Szegedet kevésbé ismerő hallgatóknak csak térképpel ment a tájékozódás és a tömegközlekedés, ez azonban egyáltalán nem zavarta őket.
Szabályosan menetet vágott ma a szőnyegbe a József Attila Tanulmányi és Információs Központ forgóajtaja, annyian mentek rajta keresztül mindkét irányba. Megkezdődött az egyetemi tanév. Az elsős hallgatók éppen csak elfoglalták kollégiumi szobájukat vagy albérletüket, máris teremről teremre, előadásról előadásra vándoroltak.

Egy négyfős csoport tanácstalanul lapozgatta a Szeged-térképet a könyvtár előtt, a makacs papírdarab sehogy sem akart irányba állni. A jó kisdobos és a buzgó újságíró ott segít, ahol hagyják neki. Odaléptünk hát, és úti céljukat tudakoltuk.

– A Hősök kapuját keressük, mert ott lesz németóránk – csillant fel Nagy Krisztina szeme. Fodor Beával, Molnár Gabriellával és Maros Dániellel a Gazdaságtudományi Kar elsőéves hallgatói, korábban egyikük sem járt még a városban. Ismeretségük a kunbaracsi gólyatábor közösségépítő programjai idejére datálható.

Helló! Te hogy jutsz el a kollégiumba? Fotó: Miskolczi Róbert
Helló! Te hogy jutsz el a kollégiumba?
Fotó: Miskolczi Róbert

Miközben elkísértük őket az Aradi tér felé, a gazdaságmenedzsment szakos hallgatók a tömegközlekedés viszontagságait taglalták.

– A villamost még mindig a sínek mellett keresem, pedig már többen mondták, hogy a pótlóbuszok a szomszédos utcákban is közlekedhetnek – mosolyog Bea. – Nem baj, kell a mozgás, este szerintem elmegyek futni egyet a töltésre. Tényleg, az merre van?

– Négyig gazdaságtörténet és kalkulus előadásunk van, utána kinyomozom a legközelebbi vegyesboltot, és feltöltöm az éléskamrát – mondja elszántan Dániel. A többiek inkább az egyik népszerű belvárosi étkezdét célozzák meg.

Az ifjú közgazdászok már a hétvégét is Szegeden töltötték, néhány helyet sikerült is beazonosítaniuk.

–Először a Kárász utcát és a dómot találtuk meg, mondjuk ez nem volt túl nehéz – ecseteli Gabriella. – A kari épületeket is felderítettük, a közelükben lévő beülős helyekről nem is beszélve.

Utolsó kérdésemre, hogy mi lesz a hét fénypontja, egyértelmű választ kaptam: a szerdai gólyabuli, csak odataláljunk.

Olvasóink írták

  • 1. Gazficko 2009. szeptember 08. 15:50
    „Dómot aztán tényleg nehéz nem észrevenni.

    Mint 3. éves töris segítek ha kell”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégpályán tüzeli fel rajongóit az Edda Művek

Nemrégiben megjelent, 30. nagylemezéről is játszik majd pénteki koncertjén, a szegedi műjégpályán Pataky Attila és az Edda. Tovább olvasom