Délmagyar logó

2019. 04. 21. vasárnap - Konrád Még több cikk.

Gyereknépszavazás volt Kübekházán a játszótérről

Önerőből indított tavaszi játszótér-felújítási projektet a kübekházi önkormányzat. Az elmúlt év őszén eltávolították a régi, veszélyessé vált eszközöket a Fő téri játszótérről, és alaptérképet készítettek a jelenlegi állapotról. Arról pedig, hogy milyen játékokat telepítsenek, gyereknépszavazást tartottak a múlt héten.
Molnár Róbert polgármester elmondta, 191 szavazásra jogosult állampolgár kapott szavazólapot: minden óvodás és 14 év alatti általános iskolás. Tizenhárom játék közül választhattak ki hatot az alapján, hogy mivel játszanának legszívesebben.

– Mindössze harmincan nem szavaztak, és volt három érvénytelen szavazat – mondta el a polgármester. Az összesített eredmények alapján egy komplex mászókát, egy mókuskereket, egy kötélhidat, két rugós játékot és egy négyüléses mérleghintát rendelt meg az önkormányzat, 3 millió forint összértékben.

– Ezeken túl épül majd egy élethű parasztház, melybe a gyerekek be is mehetnek játszani, illetve a szülők számára pihenőhely. A területet már körbekerítettük, hogy a kicsik ne tudjanak majd kiszaladni az úttestre a játszótérről, a további szükséges munkákat pedig, beleértve a játékok betonalapzatának elkészítését is, a falu lakói végzik el társadalmi munkában – mondta el a polgármester.

A játszótér a tervek szerint nyár elejére készül majd el.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Spórolt nekünk a tél a fűtésszámlán: 2 héten belül állíthatják le a távfűtést

Spórolt nekünk a tél a fűtésszámlán: 2 héten belül állíthatják le a távfűtést
Átlagosan pár ezer forintot kaphatnak vissza a távfűtéses szegedi lakásokban élők az enyhe télnek… Tovább olvasom