Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Hétfő este: szegedi polgármester-jelöltek vitája

Szeged - A választók minél teljesebb körű tájékoztatása végett a Délmagyarország szeptember 27-én, hétfőn megszervezi a szegedi polgármesterjelöltek vitáját.
Az esemény 19.30-kor kezdődik a Belvárosi moziban a jelölőszervezetek, illetve a Délmagyarország meghívottainak – közéleti személyiségeknek, az üzleti és a kulturális élet jeleseinek – jelenlétében.

A polgármesterjelölteknek írásban rendelkezésre bocsátottuk azokat a kérdéseket, amelyeket szerkesztőségünk állított össze, és amelyek programjaik legfontosabb elemeit firtatják. Olvasóinknak is módot adtunk arra, hogy kérdezhessék a jelölteket, péntek délig gyűjtöttük beküldött kérdéseiket.

Ugyancsak feltehetik kérdéseiket a helyszínen a meghívott vendégek. A hétfőn 19.30-kor kezdődő vita 90 percét élőben közvetíti a Városi Televízió Szeged, ezért arra kérjük a jelölőszervezetek és a szerkesztőség által meghívottakat, hogy 18.45-től 19.15-ig adják le kérdéseiket és foglalják el a helyüket.

Olvasóink írták

186 hozzászólás
 • 186. juvefan 2010. szeptember 27. 21:24
  „Frakk <moderálva> Szajkózzad a munkahelyet.Akkor sem lesz Szegeden semmi ha B.NAgy lesz!A fidesznek Szeged sosem számított.Orbánék mindent az ország nyugati részére visznek-adnak+Debrecen.(focipálya hány milliárdért)Kósa jól lobbizott amikor szoci kormány volt,B.Nagyból ezt még így sem nézem ki.Ezt a várost Botkáék rakták rendbe.Szépítik,és van látszata!!Szerintem Szeged az ország legszebb városa,akárhány nem szegedi ismerősöm a városban jár csak tátja a száját,és legszívesebben ide költözne ha tehetné.Ez nem a fidesz és B.Nagy érdeme....!
  Munkahely attól nem lesz,hogy B.Nagy a polgármester.Országos probléma.Mivel Szegeden élünk csak Szegeddel foglalkozunk,és azzal,hogy mindegy,hogy az országban mennyi a munkanélküli,itt ne legyen 1SEM!!!!
  Eddig jól működtek a dolgok,de félek ha változás lesz,megint elveszíti Szeged azt amit eddig felépített!!

  Ha Botka nyer,a soha nem hazudós Viktor bemutathatja mekkora politikus.”
 • 185. Rosmary53 2010. szeptember 27. 21:18
  „Ezekre a kérdésekre én is várom a válaszokat: 162. hozzászólás strangerrr 2010.09.27. 12:48 Nagyon jó és helyénvaló a kérdéssor! Fideszesek, választ várunk...”
 • 184. Rosmary53 2010. szeptember 27. 21:10
  „181. hozzászólás Ebgondolat 2010.09.27. 16:20
  Teljesen egyetértek veled, és a szavazatunk is (3) Botkáé. Amit itt leírtál azzal, és ahogy indokoltad, azzal is...”
 • 183. anagramma 2010. szeptember 27. 16:35
  „Na akkor lekerekítve, szemezgetve a hétvége közvélemény kutatása Szegedre ...... személy megkérdezésével, hogy ezt miért nem hozzák nyilvánosságra?

  Szavazáson való részvétel

  Biztosan elmegy szavazni 28.9%
  Talán elmegy szavazni 33,2%
  Nem megy el szavazni 31,7%
  Nem tudja 6.2%

  Itt Szeged városa az évek óta megfigyelhető átlagot nem éri el, az Önkormányzati választásokon a Szegedi választók az országos átlagnál kevesebben választanak.

  Polgármester jelöltek

  Hallott róla

  B. Nagy László 89,3 %
  Botka László 93,7 %
  Dr. Keresztúri Farkas Csaba 73,2 %

  Itt érdekességként megjegyzendő, hogy Botka László nevénél a megkérdezettek 37 százaléka nem tudta a keresztnevét.

  Polgármesterek Szavazás

  B. Nagy László 44,2%
  Botka László 44,9%
  Dr. Keresztúri Farkas Csaba 10,9%
  A zöld baloldal jelöltjére nem érkezett értékelhető adat.

  Pártokra, és képviselőikre a Szavazás, nincs körzetesített bontás.

  FIDESZ 47,9%
  MSZP 32.4%
  JOBBIK 13.8%
  LMP 4.6%
  ZÖLD BALOLDAL 1.3%

  na ennyi lehet rajta csámcsogni meg elemezgetni”
 • 182. strangerrr 2010. szeptember 27. 16:33
  „171. frakk
  Elöljáróban leszögezem: azért respektállak mert Te legalább válaszolsz, ami már nagy dolog itt a fórumon.

  "Ki mondta neked , hogy ennyire ellenzi? Azért szavazta meg , mert nem ellenezte. A kifogás a kivitelezéssel volt, van, azzal hogy a belvárosi részt az Anna kúttól- Hősök kapjáig el sem kezdték, ennek ellenére már másik szakaszba fogtak. Minden feldúrva semmi sem befejve."
  Ez pl. egy teljesen ésszerű döntés volt. Befejezni nem tudták volna télig, akkor meg hónapokig járhattak volna a potló buszok. Akkor mit kárált volna az ellenzék?

  "Azért az önkormányzat a hibás, mert a kivitelezővel ők állapodnak meg, ők ellenőrzik az egész folyamatot."
  De ha a Kivitelező csúszik mi azördögöt csináljanak? Akkor max felbonhatják a szerződést. Annak az uniós meg financiális következményeit meg hadd ne ecseteljem.

  "Szegeden azért esik látvány beruházás kategóriába , mert már túlléptek egy normális határon. Nem az a cél hogy térkövesítve legyen minden, hanem termelő produktív vállalatok jöjjenek ide. A kárász utca volt az első , akkoriban azért nem volt ez rossz. Akkor még nem volt munkanélküliség!!!!! Ma már van!!!"

  Mivel? A kis Kölcsey utcával a Szent István térrel meg a Lófarával? Ez az az rettenő sok?? Másrészt ezeknek sosem volt célja a termelő beruházások idejövetele. Ez egyszerűen turisztika és környezetminőség. Ja és ezt a pénzt amugy sem lehetett volna másra fordítani. 15 % önrésszel ilyet kihagyni bűn lett volna. Akkor mit kárált volna az ellenzék?

  "Nemzetközi egyezmények játszottak közre, na és a Kecskemét BP szakasz visszavétele . Akkor még Jugóban sem volt kész a pálya."
  Egyezményekről szó sem volt, a visszavételt is a szocik csinálták meg. A Jugo pálya szakasznak ehhez nincs köze. Most sem áll sehogy az M43 románia folytatása mégis épül.

  Szegeden nem a valóságos adatokat tüntetik fel, a nyílvánvaló adósság 2002 óta többszöröse lett a mostani
  Na még a büdzsé is a többszöröse lett. Amúgy sem mindegy hogy egy önkormányzat müködésre vagy fejlesztésre vesz fel hitelt.

  "Az általános iskola felújítás nem infrastruktúrafejlesztés, amúgy meg minden rendelkezésre állt már 2002-is. "
  Persze hogy nem. De a munkahelyteremtéshez talán köze van. Vasvári, Vedres, általános iskolák.

  "Nem kell semmiféle infrastúktúra fejlesztésre fogni hogy miért nem jött ide a Richter, Mercedesz.
  Infrastruktúra= úthálózat, víz, villany, áram telefon, Internet, munkaerő"
  A Mercedes az elején leszögezte hogy nem megy pesttől 100 km-nél messzebb. Elérhetőségünk pont most javul, hogy 2 autópálya, 2 nemzetközi folyosó metszéspontjába kerüllünk.

  "Ez mind meg volt ezt nem kell már kiépíteni , főleg nem ezzel magyarázni miért impotenskedik el az összes produktív beruházást. Az Oktatásró hiányosságairól is Szdsz-s Szabó rektor tehetett.volna. Nem jogászokat, régészeket könytár-és művelődés szakosokat kell csak képezni"
  Örülök hogy ez akkor mégsem Botka hibája:) Egyébként pont ezért is épül a Mérnöki kar.”
 • 181. Ebgondolat 2010. szeptember 27. 16:20
  „madártej: ha már így rákérdeztél akkor megmondom: én azt nem állítom, hogy feltétlenül Botka a legalkalmasabb polgármester, de a jelenlegi felhozatalból csak rá tudok szavazni!!! Tudod, sokakkal ellentétben, amikor én szavazok, akkor engem nem az érzelmeim vezetnek, hanem a józan eszem!!! A jelöltek között Botkánál nincs felkészültebb ember!!!

  frakk: látom, nem tudsz elszakadni az országos politikai hangulattól!! Az se tűnik igazán igaznak, hogy a szegediek nagy többsége Botka ellenes!!! Ha megnézzük a tavaszi választásokat, akkor kiderül, hogy Botka alig maradt alul!! És ha ezek közül kiennénk a nem szegedi szavazatokat, akkor az se elképzelhetetlen, hogy Botka megverte volna bohácsot!!! Azt a bohácsot, akiről tavasz óta most hallotunk először!! Miután Szegedre látogatott a Vezér, ő is feltünt!! Állítólag túl sokat tartózkodik külföldön ahhoz (talán golfozik??), hogy bármit is tegyen Szegedért!!!!

  Összességében: nekem azért vannak hatalmas fenntartásaim a fideszesekkel, mert már egyértelműen kiderült, hogy számukra a pártérdekek sokkal fontosabbak a helyi érdekeknél!!! És ezt nagyon szomorúan tapasztalom!!! b nagy soha nem fog Szeged érdekében dönteni, ha a pártérdek mást diktál!!! Erre mérget vehetsz!! pl ott volt az az emlékezetes szavazás, amikor a parlamentben a szegedi fideszesek nem szavazták meg a Szeged és KÖRNYÉKE szúnyogírtását!!! És miért nem? POLITIKAI OKOKBÓL!!! Az egészben ez a legszomorúbb!!!”
 • 180. anagramma 2010. szeptember 27. 16:11
  „Ha minden áron a FIDESZ meg akarja buktatni a Botkát hát van egy bölcs és igazságos ötletem. A FIDESZ szavazók mindegyike szavazzon a Csabára és így biztosan bukni fog a Botka. Szerintem a helyi JOBBIK és a Csaba lenne annyira nagylelkű, hogy adna alpolgármesteri pozíciókat ezért a gesztusért. Szavazzatok Dr. Keresztúri Farkas Csabára és megszabadul Szeged Botkától!”
 • 179. Elendur 2010. szeptember 27. 16:10
  „Szerintem az itt kommentelőket kellene leültetni egy vitára, az sokkal izgalmasabb lenne :)”
 • 178. frakk 2010. szeptember 27. 16:04
  „Eb : fogd fel kérlek , az emberek akarnak elsősorban változást.
  Szegeden csak nektek kell Botka, a többség változást szeretne. Ez az irány langyos , nem jó amit Botka jelölt ki a városnak. Nem jogászok és műköröm építők élnek csak a városban. Fejlődést nem fog hozni Botka a következő időszakban sem, mert csak városi útépítésekben gondolkozik . Ide MUNKAHELYEK kellenek. Botka menjen a Magyar Aszfalt Kft-hez dolgozni- és ott játssza az eddigieket. Halvány fogalma sincs , hogy lehet munkahelyeket teremteni. Ennyire szűklátókörű még egy óvodás sem lehet.
  Ha kiment volna az utcára és meghallgatná az embereket azok elmondták volna neki mit tegyen. Ő ennél magasztosabbnak gondolta önmagát, hogy lesüllyedjen a pórnép közé”
 • 177. madártej 2010. szeptember 27. 15:58
  „Ebg.! Aki már évek óta nem bankár, sőt, előtte is csak tisztviselő volt ott, az miért lönne ma is bankár? Te is voltál esetleg csecsemő, ma meg talán nem vagy az. Amúgy a roBotka elhajtása a célod vagy a roBotka további megtartása? Nekem az, hogy takarodjon a városbul ez a szolnoki <moderálva>, de üstöllést!”
 • 176. Ebgondolat 2010. szeptember 27. 15:26
  „171. hozzászólás frakk 2010.09.27. 14:37
  Hát, frakk... Szóval 98-2002 között nem volt rossz a kárász u felújítása, de most rossz??? Akkor nem volt munkanélküliség, most pedig van??? Ha utána néznél, akkor látnád, hogy 2002 és 2010 között számottevően nem nőtt a munkanélküliség, különösen az országos átlaghoz képest nem!!!

  Tehát noha a fidesz évek óta azt szajkózza, hogy elég volt a bankárkormányzásból és a bankárokból, akkor Szegednek MIÉRT akar bankár polgármestert????????? Ezt válaszolja már meg valaki!!!!!!!! Mert számomra ez így borzasztó hiteltelen!!!!”
 • 175. madártej 2010. szeptember 27. 14:47
  „Támogassa a jobbikos jelöltet, aki a roBotka maradása mellett áll! Én meg nem. Oszt jónapot.”
 • 174. KiBB 2010. szeptember 27. 14:46
  „Kedves frakk. Szép ez a munkahelyteremtés gondolat de a nem csak azért települ le egy heylen egy cég mert ...... a vezetők és szép a környék. vannak más szempotok is. pl. egy tényező amiben kecskemét mindig lenyom bennünket a távolság Budapesttől... Miért nem itt van a merci gyár? mert nem éri meg nekik kamiononként az a+ 90 km oda vissza... Ennyi, és más cégek is ez alapján döntenek 8ha a többi feltétel: infrastruktúra munkaerő ára, adók nagyjából azonosak...)

  Ez van...

  de persze ez csak az én véleményem... és ezen a téren laikus vagyok...”
 • 173. Church 2010. szeptember 27. 14:42
  „Komoly vita lesz!
  xz.: Mi ezt mondtuk, ezt fogjuk csinálni, de ti meg hazug, tolvaj, disznók vagytok!
  xy.: Mi ezt mondtuk, ezt fogjuk csinálni, de ti vagytok hazug, tolvaj, disznók!
  xz: Te vagy a hazug, tolvaj, disznó!
  xy: Te vagy a hazug, tolvaj, disznó! Meg az anyádat is!
  xz: Micsoda! A te anyádat!
  xy: Nem, a te anyádat!

  Aztán a függöny mögött, a vita után:
  xz: - Szerinted beszopták?
  xy: - Tuti. Akkor jövő héten a közgyűlésen folytatjuk. Ja, ezt itt a Nokiás dobozod, új közbeszerzést írtak ki.
  xz: Narancsos vagy komcsi doboz?
  xy: Vérnarancs.”
 • 172. Gazficko 2010. szeptember 27. 14:38
  „Remélem azért a DM is követi az eseményeket, és azonnal leirja ami történik”
 • 171. frakk 2010. szeptember 27. 14:37
  „stangerr:
  Ki mondta neked , hogy ennyire ellenzi? Azért szavazta meg , mert nem ellenezte. A kifogás a kivitelezéssel volt, van, azzal hogy a belvárosi részt az Anna kúttól- Hősök kapjáig el sem kezdték, ennek ellenére már másik szakaszba fogtak. Minden feldúrva semmi sem befejve.
  Azért az önkormányzat a hibás, mert a kivitelezővel ők állapodnak meg, ők ellenőrzik az egész folyamatot.
  Szegeden azért esik látvány beruházás kategóriába , mert már túlléptek egy normális határon. Nem az a cél hogy térkövesítve legyen minden, hanem termelő produktív vállalatok jöjjenek ide. A kárász utca volt az első , akkoriban azért nem volt ez rossz. Akkor még nem volt munkanélküliség!!!!! Ma már van!!!
  Nemzetközi egyezmények játszottak közre, na és a Kecskemét BP szakasz visszavétele . Akkor még Jugóban sem volt kész a pálya.
  Szegeden nem a valóságos adatokat tüntetik fel, a nyílvánvaló adósság 2002 óta többszöröse lett a mostani
  Az általános iskola felújítás nem infrastruktúrafejlesztés, amúgy meg minden rendelkezésre állt már 2002-is. Nem kell semmiféle infrastúktúra fejlesztésre fogni hogy miért nem jött ide a Richter, Mercedesz. Infrastruktúra= úthálózat, víz, villany, áram telefon, Internet, munkaerő Ez mind meg volt ezt nem kell már kiépíteni , főleg nem ezzel magyarázni miért impotenskedik el az összes produktív beruházást. Az Oktatásró hiányosságairól is Szdsz-s Szabó rektor tehetett.volna. Nem jogászokat, régészeket könytár-és művelődés szakosokat kell csak képezni”
 • 170. cyt 2010. szeptember 27. 14:19
  „... csak azt tudnám, hogy miért volt oly sürgős az egyik közvéleménykutató cégnek, hogy már vasárnap délután telefonos felmérést végezzen az M1-es vita eredményeiről, annak ismertségéről, stb....!!!???”
 • 169. mugri 2010. szeptember 27. 14:16
  „Hanemögy ell a Bönaggy avittárra, mérr kénne rásszavvazznnii? Nébújkájjonn itenn!he-he:))))))))))))))))”
 • 168. alfa258 2010. szeptember 27. 14:15
  „162. hozzászólás strangerrr 2010.09.27. 12:48

  Nagyon jó, és jogos kérdések!!! Kíváncsi lennék az ŐSZINTE válaszokra!!!!!”
 • 167. Ebgondolat 2010. szeptember 27. 14:00
  „165. hozzászólás madártej 2010.09.27. 13:27
  Akkor miért nem a jobbikos jelöltet támogatod?? Szerintem a jobbikos jelölt semmivel sem alkalmatlanabb, mint b nagy!!!”
186 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi villamosprojekt: 3 ellenőrzés 3 hét alatt

Két, uniós támogatások felhasználását ellenőrző hatóság vizsgálta a szegedi elektromos tömegközlekedési nagyprojektet. Tovább olvasom