Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Hétvégi telt ház Szegeden

Szeged - Nehéz lesz mindenre időt szakítania annak, aki az összes hétvégi programon részt akar venni Szegeden.
– Ember legyen a talpán, aki vasárnap minden szegedi programon részt akar venni! Hozzánk már délelőtt jön a család az unokákkal, nálunk lesz a gyereknapi ebéd, később pedig mindannyian kimegyünk a hídi vásárba és a Dugonics térre, és szinte biztos, hogy betérünk egy pohár borra vagy mustra a borfesztiválra. A kajak-kenu világkupát kihagyjuk, ha a tévé közvetíti, a férfiak biztos nézni fogják a versenyeket. Az EP-szavazásra azért nagy nehezen, de mindenképpen fogunk időt szakítani, hiszen kora reggeltől késő estig be tudjuk iktatni valahova a voksolást – mondta a Mars téri piacon Szabolcs Gizella, aki már a vasárnapi gyereknapi menühöz vásárolta meg csütörtökön a hozzávalók egy részét.

A hétvégén igazi programkavalkád lesz Szegeden: a gyereknap és az európai parlamenti választás ugyan minden országban egy napra esik, de Szegeden a város napja, a borfesztivál és a kajak-kenu világkupa miatt még több eseményen vehetnek részt az itt élők és a városba látogató turisták – ráadásul strandidő várható.

Megszállták a Forrást a kajak-kenu világkupán részt vevő versenyzők. Kammerer Zoltán jó erőben érzi magát. Fotó: Karnok Csaba
Megszállták a Forrást a kajak-kenu világkupán részt vevő versenyzők. Kammerer Zoltán jó erőben érzi magát. Fotó: Karnok Csaba

– Sajnos idén nem voltak egyeztetve a városi rendezvények a kajak-kenu világkupával, így a hétvégén a szállodai férőhelyek 99 százalékát már egy éve lefoglalták a sportolóknak. Szállodai szemszögből jobb lett volna, ha nem ütközik ez a két nagy esemény, hiszen Szeged napja és a borfesztivál magában is szépszámú vendéget vonz a városba. A jó idő miatt a Napfényfürdő Aquapolist is sokan látogatják már, de ezen a hétvégén szállodai szobákat nem tudtunk fenntartani a strandolóknak – mondta Maklári Lászlóné, a Hunguest Hotel Forrás igazgatója.

Ács Szilvia, a szegedi Tourinform-iroda vezetője elmondta: a Szeged napi rendezvénysorozat ideje alatt a város összes szálláshelye telt házzal üzemel, csak néhány szabad férőhely van még. A kajak-kenu világkupára – tájékoztatása szerint – 900-an akkreditáltak. Tavaly a világkupát egy héttel a borfesztivál előtt rendezték meg, így a szállodáknak több telt házas hétvégéjük is volt egymás után.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged napja, hídi vásár, gyereknap

Minden ezen a hétvégén lesz: véget ér a borfesztivál, teljesen kiszorítjuk az autókat a belvárosból. Tovább olvasom