Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Indul a lomtalanítás Szegeden

Március 15-től lehet jelentkezni Szegeden telefonos zöldszámon, e-mailben vagy személyesen a házhoz menő lomtalanításra, amely egészen november közepéig tart - mondta el Koltainé Farkas Gabriella, a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. vezetője.
Ahogy korábban megírtuk, tavaly új lomtalanítási rendszert vezetett be az önkormányzat hulladékkezelő cége a korábbi közterületi, „nyílt" akciók helyett: előzetes egyeztetés után évente egyszer ingyen elszállítják a lomokat díjhátralékkal nem rendelkező ingatlanhasználóktól.

Társasházaknál a közös képviselő vagy a megbízottja egyeztethet az önkormányzati céggel a lakók lomjainak elszállításáról. Szeged egyes városrészeiből csak meghatározott napokon viszik el a lomokat – erről a cég honlapjáról vagy ügyintézőitől lehet tájékozódni, ahogy arról is, milyen típusú hulladékokat nem szállít el a cég. A szállítás megrendeléséhez a honlapról letölthető igénybejelentőt is ki kell tölteni.

Tavaly március közepétől november közepéig 901 magánházból és 759 társasházból kérték a szolgáltatást, nagyjából 15 ezer szegedi vette igénybe. Az új rendszerben összesen valamivel több mint 640 tonna lomot szállított el a szegediektől a hulladékgazdálkodási cég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra dolgozik, de nem fúr új kutat Móravároson a Mol

Újra dolgozik, de nem fúr új kutat Móravároson a Mol
- A múlt évben hónapokig tartó éjjel-nappali fúrás volt, két dübörgő generátorral, 24 órákon keresztül, nem akarjuk, hogy ez megismétlődjön - írja Vasgyár utcai olvasónk, Szemerédi István annak kapcsán, hogy a Mol újra komoly erőkkel vonult fel Szegeden, a móravárosi Lidl mellett. Tovább olvasom