Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Komócsin kísértett a megyeházán

Szeged - Komócsin Mihály módszereihez hasonlította a mostani fideszes megyei önkormányzati vezetés lépéseit egy MSZP-s képviselő a csütörtöki közgyűlésen. Mint kiderült, a kormány elvonásai ellenére állta a sarat az önkormányzat, a tervezettnél kevesebb hitelt kellett felvenni tavaly. A baloldaliak azt mondták, ők ezt előre megmondták.
A költségvetés: kőkemény politika – mondta Szirbik Imre a megyei közgyűlésen tegnap, amikor az önkormányzat tavalyi gazdálkodásáról szóló előterjesztést tárgyalták. A szentesi polgármester ezt azért mondta, mert a megyét irányító polgári oldal pozitívumként említette, hogy a tavaly tervbe vett 1,3 milliárddal szemben csak 58 milliós hitelfelvételre volt szükség. A baloldal viszont azt mondta, épp ez bizonyítja, rosszul tervezték a költségvetést. Csőke Attila, a pénzügyi bizottság elnöke arra emlékeztette, ehhez a jó eredményhez szükség volt a nadrágszíjhúzásra, Nógrádi Zoltánnal együtt mások is utaltak arra, a kormány igenis sok pénzt elvont a megyéktől, főleg az illetékbevételek csökkenését sínylette meg a költségvetés. A baloldal viszont arra nem kapott választ, milyen megtakarítást hoztak az intézményösszevonások – szerintük semmilyet.

A közgyűlés Buzás Péter és Halmai László javaslatára egyhangúlag megköszönte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nek, hogy a jelek szerint tényleg mindent megtesz az M43-as megépítésének előkészítése, gyorsítása érdekében. Elhangzott, a napokban választják ki a kivitelezőket.

A képviselők csaknem harminc előterjesztést tárgyaltak meg. Magyar Anna elnök a második harmad táján öt perc szünetet rendelt el. Ebből fél óra lett, mert a jobboldal frakcióülést tartott. A baloldaliak zöme emiatt elment, többen megalázónak nevezték a várakoztatást. Az ülésen aztán nyílt vita alakult ki a polgári oldalon belül arról, hogyan kellene megoldani a Móra Ferenc Múzeum raktározási gondjait. A szegedi Boros József utcai ingatlant kinövi a gyűjtemény, egy befektető cseretelket ajánlott érte, amely viszont nem felel meg a célnak. Sándor Attila alelnök, a téma előterjesztője nem fogadta el a tulajdonosi bizottság módosító javaslatait, mire Halmai László, a grémium elnöke részletezte, hogyan kellett volna szakszerűen előkészíteni ezt az előterjesztést. Az alelnök mondatait is minősítette: „nesze semmi, fogd meg jól". Szóvá tette, hogy a bizottság jogkörét csorbítani akarják. Így látta Molnár József is, aki szerint az irányítás módszere a megyeházán a hetvenes éveket idézi. „Tetszik tudni, ki volt akkor az elnök? Komócsin Mihály!" – mondta Molnár. Magyar Anna azonnal kikérte magának a hasonlatot. Nógrádi Zoltán higgadtságra intette képviselőtársait, Sándor Attila a vita hevében felhívta tudósítónk figyelmét arra, hogy Molnár József huncutul mosolyog. Végül sikerült megtalálni a kompromisszumot, a vitát a közös ebéd zárta le.

Olvasóink írták

 • 7. Komócsinné Orbán Ibolya 2008. április 25. 11:50
  „Szegeden, ne nevetess már :-D Botka még mindig jobb az Oláhbucinál, csak a baj bennetek van jobbos balosok! Botka semmivel sem különb ennél a beszédhibás tarhonyazabálónál ezért sem mentem el szavazni mert nincs kire. Amíg rájuk szavaztok vagy ellenük csak a helyén tartjátok ezt a lehetetlen állapotot. Jaaa aztán majd jön a jobb duma, a fidesz kevesebbet lopott mint a maszop inkább azt,nem? A tolvaj az tolvaj bármennyit lopott. Szívesen szavaznék a fityiszre, de a maszopra is ha nem ez a garnitúra lenne, mielőtt lekomcsizna a beszűkült hallgatóság le kell szögezni a fejlődés pártsemleges. Mint mórahalom esetében Nógrádi, Pécs esetében az előző polgármester. Aki akar tenni is tud.”
 • 6. Hné 2008. április 25. 11:50
  „Meg sem rendítette őket, hogy a Múzeumban történő ámokfutásuk mennyibe került NEKÜNK!”
 • 5. legal 2008. április 25. 10:10
  „Jól bevésődött a szocialisták tudatába az a mondás, hogy: "Amit szabad Jupiternek, nem szabad az ökörnek." Lelkük legmélyéig rosszul esik nekik, hogy most ők lehetnek "ökör", s a "jobboldal" a Jupiter.”
 • 4. mackó 2008. április 25. 09:00
  „majdcsak kilyukad a beletek, gyomrotok a sok pijától "elvtársak" !!!”
 • 3. mugri 2008. április 25. 08:39
  „A hejji balódal máncsak ösméri azokat a kommóccsini móccerőket, mindahhánny az űű alfelibül bújtt ellő annnóóó, he-he”
 • 2. komócsinzóótáncelleme 2008. április 25. 08:29
  „Hisztizik a cegedi jobbódal,mert tudomása van harmadjára is hatalmas zakó vár reája amig ez a beszédhibás Oláhescu marad a victori trónon...hehehe”
 • 1. madártej 2008. április 25. 08:10
  „Szirbik elvtárs jól ismerhette a ma is élő Milu bácsit. De inkább az érdekes, hogy amikor őt a bűnügyben elítélte a bíró, akkor miért feledte el az a mellékbüntit, a közügyektől való eltiltását!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milo kecskét fejt, és táncra perdült

Deszk - Egy kecskével és egy tehénnel is közelebbi kapcsolatba került a deszki Gyukin Milovan, aki eredeti, kézzel készített sajttal és szerb ízekkel szerette volna elkápráztatni vacsoravendégeit a tegnap esti Hal a tortán című tévéműsorban. Tovább olvasom