Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Lázár beszélt a legtöbbet, Farkas a legkevesebbet

Csongrád megye - Lázár János (Fidesz) beszélt a legtöbbet, közel 8 órát, Farkas Sándor (Fidesz) pedig a legkevesebbet, 19 percet a megyei országgyűlési képviselők közül a T. Házban. Szabó Sándor szegedi szocialista honatya nagyon aktív volt újonc létére, összesen 73 indítványt nyújtott be tavaly május óta.
 Gyurcsány 2013 óta nem beszélt a parlamentben 

A legbőbeszédűbb képviselő a parlament honlapján fellelhető adatok alapján Sallai R. Benedek és Schiffer András (mindkettő LMP) volt, akik több mint 20 órát szónokoltak. Őket követi Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára 19 óra 18 perces teljesítménnyel és Gúr Nándor szocialista honatya 17 óra 46 perccel. A legtöbbször Rétvári (341 alkalommal) és Sallai (289 alkalommal) szólt hozzá a vitához. Orbán Viktor miniszterelnök 77-szer szólalt fel 3 óra 18 percben. A T. Házban ülő 199 országgyűlési képviselőből 13 néma maradt. Tavaly május óta még nem szólalt meg a parlamentben például a Fideszből Kubatov Gábor, Farkas Flórián, Simonka György és Varga József. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke 2013 októberében beszélt utoljára a parlamentben.

Július 6-án nyári szünetre mentek a parlamenti képviselők. Megnéztük, hogy a négy Csongrád megyei honatya 2014. május 6-a, az Országgyűlés megalakulása óta hányszor szólalt fel és hány indítványt nyújtott be a T. Házban.

A legtöbbször (176 alkalommal) és a legtöbbet (7 óra 42 percet) Hódmezővásárhely és Makó fideszes országgyűlési képviselője, Lázár János kancelláriaminiszter beszélt a parlamentben. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy Lázár hivatalból, kormányzati pozíciója miatt, Miniszterelnökséget vezető miniszterként szónokolt és válaszolt a kérdésekre a T. Házban. A fideszes politikus öt önálló és tíz, másokkal együtt jegyzett indítványt nyújtott be.

Az újonc szegedi szocialista honatya, Szabó Sándor harmincháromszor szólt hozzá a vitához – 2 óra 13 percben. Az MSZP-s politikus kétszer volt pártja vezérszónoka a parlament honlapján található adatok szerint. A mentelmi bizottság alelnöke közel tizenegy perces beszédet tartott jogszabályok társadalmi egyeztetéséről.

Interpellált a 260 millió forintból épült szegedi vadasparki játszótér ügyében, valamint a szegedi Ságvári-gimnázium és az Ortutay Gyula kollégium átnevezése kapcsán is. Szabó 46 önálló és 27 nem önálló indítványt nyújtott be. Érdeklődött a kormánytól például arról, hogy miért nem támogatják a költségvetési bevételt is eredményező RoLa kombinált fuvarozási vasúti klaszter újraindulását, illetve hogy mekkora a megyei kórházak adóssága.


B. Nagy László szegedi fideszes képviselő, a parlament törvényalkotási bizottságának tagja tizennégyszer szólalt fel – összesen 35 perc 16 másodpercben. A tizennégyből kilencszer a törvényalkotási bizottság véleményét ismertette egy-két percben a T. Házban. Az egyedüli hosszabb szónoklata június 29-én volt a menedékjogról közel tíz percben, amikor is elmondta, hogy „2012–2014 között hússzorosára nőtt Magyarországon a menedékjogot kérők számra (...) és (...) Csongrád megyében, annak is a déli részén, az én választókerületem nagy részén, a Homokhátságban a legrosszabb a helyzet az országban". B. Nagy László tavaly május óta csupán egy indítványt nyújtott be, február elején „Magyarországnak nincs szüksége megélhetési bevándorlókra" címmel kezdeményezett politikai vitát.

A megyei képviselők közül Szentes és Csongrád fideszes országgyűlési képviselője, a mezőgazdasági bizottság alelnöke, Farkas Sándor beszélt a legkevesebbszer (3 alkalommal) és a legkevesebbet (19 perc 44 másodpercet) tavaly május óta a T. Házban. A politikus Magyarország 2015-ös költségvetéséről, a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara működésével összefüggő egyes agrártárgyú törvények módosításáról, valamint a Transzatlanti Befektetési és Kereskedelmi Partnerség veszélyeiről és hatásairól szólt. A fideszes honatya nem nyújtott be sem önállóan, sem másokkal együtt indítványt a tizennégy hónap alatt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így lesz a csirkéből sonka

Szigorú minőségbiztosítás mellett készül az a csirkemellsonka, melyben olvasónk műanyagládát talált. Tovább olvasom