Délmagyar logó

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 1°C | 12°C Még több cikk.

Magyarországon még nem volt ilyen esemény: ezer rockzenész muzsikál majd együtt Szegeden - videó

Hatalmas dobásra készülnek jövő április elsején szegedi zenészek, akik speciális rockzenei flashmobot rendeznek több száz, akár ezer zenész részvételével. A megmozdulás célja a rockzene, valamint az élő zenei produkciók népszerűsítése.
– Magyarország első rockzenei flashmobját szeretnénk megrendezni SzegedRocks néven jövő április elsején – mondta Révész Zsolt, aki szervezőtársaival, Gajda Ferenccel, Tátrai Jánossal és Pleskonics Andrással tartott pénteken közös sajtótájékoztatót a SzegedRocksról.
 
Szurdi Zsolt előtt tisztelegnek majd a flashmobbal.

Révész elmondta, reményeik szerint mintegy ezer zenész muzsikál majd együtt április elsején, ami a nemrégiben elhunyt Szurdi Zsolt születésnapja. Így tisztelegnek a kiváló szegedi muzsikus emléke előtt.
 
Gajda Ferenc azt hangsúlyozta, céljuk a rockzene, valamint az élő zenei produkciók népszerűsítése. Az eseményen két külföldi és két magyar rockzenei sláger hangzik majd el, amelyek a zenész szerint brutális hangerővel szólalnak majd meg. Gajda elmondta, az egyik magyar slágernek szegedi vonatkozása is lesz.
Szurdi Gőzerő nevű együttesével.

A helyszínről még egyeztetnek az önkormányzattal. Gajda szerint már most hatalmas az érdeklődés az egész roszágból, sőt a határainkon túlról is a SzegedRocks iránt, amelyre minden zenészt várnak a gyermektől az aggastyánig.

 Tátrai János arról beszélt, hogy online lehet majd jelentkezni a rendezvény honlapján, amely hamarosan elkészül. – Basszusgitárosok, gitárosok, dobosok és énekesek jelentkezését várjuk. Olyanokét is, akik csak a négy fal között maguknak zenélnek – mondta Tátrai János. Az online beküldött anyag alapján választják ki a jelentkezőket.
 

Dr. Rock, azaz Pleskonics András szerint a SzegedRocksszal felkerül Szeged neve a zene térképre, és az esemény mutatni fogja, hogy Szegeden erős és halhatatlan a rockzene. Elhangzott, egész napos lesz a rendezvény, amelyen az együttzenélésen túl jó néhány koncertet is tartanak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkánnyal futottak össze az ötödiken is: rágcsálóinváziót emlegetnek a lakók Felsőváros egy részén

Patkánnyal futottak össze az ötödiken is: rágcsálóinváziót emlegetnek a lakók Felsőváros egy részén
Hiába irtják a rágcsálókat egyes házakban, és tömik be a bejárataikat, azok újra és újra bejutnak az épületekbe. Tovább olvasom