Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Martonyi János: Azonnali és határozott cselekvés kell

Szeged - Azonnali és határozott lépésekre van szükség az Európai Unió válságának megoldására – jelentette ki Martonyi János külügyminiszter Szegeden.
A Szegedi Tudományegyetem Európa-tanulmányok Központja francia nyelvű Európai Nyári Egyetemet szervez Szegeden. Az Európa: mélyülő integráció vagy fokozatos széthullás? címmel hétfőn indult - és szombatig tartó - programon kerekasztal-beszélgetést tartottak, amelyen részt vett Martonyi János, Magyarország külügyminisztere, az SZTE professzora, Roland Galharague budapesti francia nagykövet, Johan Indekeu budapesti belga nagykövet és Jean De Ruyt, a Covington & Burling európai ügyek főtanácsadója. A beszélgetést Trócsányi László egyetemi tanár, párizsi magyar nagykövet moderálta.

Martonyi János és Trócsányi László László szerint kifelé is erősíteni kellene az Európai Uniót. Fotó: Schmidt Andrea
Martonyi János és Trócsányi László László szerint kifelé is erősíteni kellene az Európai Uniót.
Fotó: Schmidt Andrea

– Olyan helyzet állt elő az európai integráció történetében, amely azonnali és határozott cselekvést igényel. Ha ez nem történik meg, vagy robbanás, vagy lassú, folyamatos bomlási folyamat következik be – nyilatkozta sajtótájékoztatón Martonyi János. A külügyminiszter szerint kifelé is erősíteni kellene az Európai Uniót, például közös kül- és biztonságpolitikával. Kijelentette: a magyar gazdaság jelenleg is versenyképes, így minden alapunk megvan arra, hogy vállaljuk a versenyt. Trócsányi László elmondta: úgy néz ki, hogy az unió nagyobb területet akar adni a jövőben a nemzeti parlamenteknek. Hozzátette, az európai legitimáció erősítéséről is szó esett a kerekasztal-beszélgetésen, amelyen 40 tehetséges magyar és külföldi egyetemi hallgató vett részt.

Olvasóink írták

 • 3. WSS 2012. július 10. 12:53
  „Egyetértek! Azonnal és határozottan KI KELL LÉPNI!”
 • 2. lukrecia 2012. július 10. 07:54
  „Elvtárs, ez a monnyon le süketelés te is tudod nem vezet semmire. Nagykoalíció van. Most a Fidesz van legalább négy évig. Megosztották az országot, és uralkodnak. Martonyi egyébként csakrokonlátogatásra volt Szegeden. (Gébicsu)
  Ja mellékesen tartott egy semmitmondó előadást. Azért mert a gondok nyílvánvalóak az EU számára , na és nem innen Szegedről taljáák ki a spanyol viaszt.”
 • 1. saturnus 2012. július 10. 05:28
  „Kiszivárgott értesülések szerint páva táncot jár a kormány és ki akar lépni az EU-ból. Ezért határozott lépést kell tenni a kormánynak és mondjon le és azonnali új választásokat kell kiírni. Mert katasztrófába vezették az ország népét orbánék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idősektől raboltak táskákat és nyakláncokat Szegeden

Kitépték az idős hölgyek nyakából az ékszereket, elvették a táskájukat. Tovább olvasom