Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Nem vagyok babonás, de...

"Baráth Lajos, a makói kórház igazgatója:
– Alapvetően nem vagyok babonás, de a péntek 13-át nem tartom szerencsés napnak, kicsit mindig félve tekintek rá."
Baráth Lajos, a makói kórház igazgatója:
– Alapvetően nem vagyok babonás, de a péntek 13-át nem tartom szerencsés napnak, kicsit mindig félve tekintek rá. Remélem, minden rendben lesz, és nem történik semmi szerencsétlenség. Inkább pozitív dolgokat várok. Az egészségügyi reform kapcsán lehet, hogy ma kerül sor az egynapos sebészeti szerződés aláírására. Egyetlen babonát tartok be: ha valamit otthagyok a hivatalban és visszamegyek érte, leülök egy percre.

Bátyai Edina, a szabadtéri játékok igazgatónője:
– Nálam a péntek 13-a nem megkülönböztetett nap, sokszor észre sem veszem. Próbálom én irányítani a dolgaimat, nem tulajdonítok jelentőséget a babonáknak. A fekete macskákat pedig kifejezetten szeretem. A Kormos Marika névre hallgató fekete házi kedvenc éppen a Macskák című színdarab forgatása alatt fialt le. Sajnos öt cicából csak négy maradt életben, így a kisfiam babonából még nem adott neki nevet.

Gallusz Nikolett,a Macskák egyik sztárja:

– Nagyon ritka a színészek körében, hogy valaki nem babonás. Én nem vagyok az. Szoktak is piszkálni miatta a többiek. Nálunk például az a szokás, ha leesik a kotta, rá kell taposni, mert különben szerencsétlenség ér. Színésztársaim mindig sikongatnak körülöttem, mert én nem törődök ezekkel a dolgokkal. Távol áll tőlem, és nincs is rá időm. Csak nevetni szoktam rajta, hogy az emberek milyen komolyan veszik a péntek 13-át.

Galambos Gábor, az egyetem pedagógusképző karának dékánja:

– Matematikus vagyok, így már csak a szakmám miatt is racionálisan gondolkodom. Nem hiszem, hogy a dolgoknak úgy kell történniük, ahogyan az meg van írva. Egyáltalán nem tulajdonítok jelentőséget a babonáknak, a péntek 13-a pedig semmit sem jelent számomra. Éppen nyaralok, bevallom, nagyon jól érzem magam, semmi bajom ezzel a nappal. De azt is megértem, ha valaki ezt használja kapaszkodónak, és így könnyebbé teszi az életét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltűnt Muki édesanyja

Információink szerint nem jelenik meg a Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekmények miatt… Tovább olvasom