Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Ópusztaszeren még a pap is motorra pattant - galéria

Kistelek - Az egész nap a motorosoké volt szombaton Kisteleken: a vásártéren ügyességi verseny, kaszkadőr bemutató és motor show szórakoztatta a kilátogatókat. Több mint százan vettek részt a felvonuláson is - Ópusztaszerig motoroztak, ahol a templomnál megszentelték motorjaikat.
Kicsi és nagy, régi és új, menő és praktikus – nagyjából mindenféle motort láttunk szombaton a kisteleki V. Motoros Találkozó és Soproni Sörünnepen. Illetve először csak a hűlt helyüket, a délután fél 4-re meghirdetett felvonulást ugyanis fél órával előrébb hozták, így a Piactéren már csak az információt kaptuk: ha még sietünk, Ópusztaszeren megtaláljuk őket. Szerencsére azonban nem csak bennünket lepett így meg a több mint százfős csapat, az őket fogadó Antal Imre plébános is az előzetes tervek szerint érkezett. Az atya rövid beszéd után, melyben Szent Kristóf, az utazó védőszentje oltalmát kérte, egyesével minden járműre szenteltvizet locsolt.

A ceremónia alatt volt időnk végignézni a felhozatalt, és nem volt nehéz megtalálni a két végletet. Csányi Istvántól csak annyit kérdeztünk: működik-e járgánya. Az 50 éves Simson Schwalbe leginkább úgy nézett ki, mint amit a roncstelepről szabadítottak.

Motoros találkozó Kisteleken. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

- Gyári állapotú volt, én alakítottam át ilyenre. A kasznit kromofággal leöntöttem, hogy lemarja a festéket, kicseréltem a kerekeket, botváltót és faülést tettem be - mesélte. Mindezek után már csak azt tudtuk kérdezni: miért jó, hogy úgy néz ki, mint egy vécéülőkével felszerelt rozsdás vashalom. Erre annyit mondott: mert ez így szép.

Kétségtelen, hogy sokan csodájára jártak motorjának, de nem ugyanazért, mint amiért Tóth Tibor járgányát kerülgették. T-Trike-ja a világon egyedülálló – hiszen ő építette két éven keresztül.

– Honda motor van benne, az ára 10-12 millió forint körül van – dicsekedett a csengelei képviselő. Arra a kérdésre, mit tud, mosolyogva csak annyit válaszolt: szép lányokat tud vinni. Hogy végül lett-e utasa, azt nem vártuk meg, Antal Imre plébános azonban pózolt egy kicsit a motoron, mielőtt a csapat visszaindult Kistelekre, ahol autó-motor show és Tápai "Tapi" Tamás motoros kaszkadőr bemutatója is várta még a résztvevőket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Ha vannak aranytojást tojó tyúkjaim, dolgoztatom őket˝

A szegedi közönség egyik kedvence, a hatszoros Dömötör-díjas Szilágyi Annamária állítja színpadra a városháza udvarán Thuróczy Katalin Pastorale című vígjátékát. Tovább olvasom