Délmagyar logó

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 11°C Még több cikk.

Prostit futtatott a rendőr és a fodrász

Szeged - Közel két hónapig futtatott egy prostituáltat Szegeden egy volt rendőr és egy fodrász. Az Állomás utcában béreltek neki lakást, és segítettek a nagybevásárlásban is: az óvszerek beszerzését a két férfi intézte. Kerítésben találta őket bűnösnek a Szegedi Törvényszék.
Társtettességben, folytatólagosan elkövetett üzletszerű kerítésben találta bűnösnek a Szegedi Törvényszék L. Gergely volt rendőrőrmestert és F. Tamás fodrászt. A Szegedi Nyomozó Ügyészség azért emelt vádat a két férfi ellen, mert idén áprilistól június elejéig a szegedi Állomás utca egyik albérletében futtattak egy fiatal nőt.

A vádiratot a keddi tárgyaláson ismertette az ügyész: a Szegedi Rendőrkapitányságon dolgozó L. Gergely fodrásza volt F. Tamás, akivel április előtt egyezett meg abban, hogy örömlányok működéséhez teremtenek feltételeket Szegeden. L. Gergely korábbról ismerte a nőt, tisztában volt vele, hogy a nő a fővárosban is dolgozott hasonló munkakörben.

91 boszorkány

A szegediboszorkanyokon tegnap 91 nő hirdette bájait. A tárgyaláson F. Tamás vallomása arról is szólt, hogy ezen nők mindegyikének van „üzemeltetője", ráadásul a honlap karbantartója a hirdetésekért havi 4000 forintot kap. Szanka Ferenc, a Szegedi Nyomozó Ügyészség szóvivője elmondta: azért ők képviselték a vádat, mert rendőr volt benne érintett. A vádlottak bíróság elé állítása a gyorsított eljárás lehetőségeit használta ki. Hogy a többi hirdetővel vagy az üzemeltetővel szemben tesznek-e jogi lépéseket, az nem az ügyészség feladata.

Szegedre hívta, bemutatta F. Tamásnak, kivették az Állomás utcai albérletet, majd a volt rendőrőrmester mobiljával fehérneműs fényképeket készítettek a fiatal lányról, amit a szegediboszorkanyok weboldalra töltöttek fel. A kuncsaftoktól befolyt pénz fele a két férfihez vándorolt, és felesben fizették az albérletet is. A két férfi eleinte a nő biztonságára is ügyelt a lakás előtt, és vállalták az óvszerek beszerzését, valamint a használt lepedők kimosatását. A volt rendőrt az ügyészség egy másik ügyben is megvádolta: nagyapja személyi adatait a rendőrségi rendszerből hívta le, hogy elintézzen egy biztosítást, ezzel hivatali visszaélést követett el.

A két vádlott a tárgyaláson nem tett vallomást, így Joó Attila bíró korábbi vallomásukat olvasta fel. L. Gergely azt mondta: nem akart posztos rendőrként havi 100 ezer forintot keresve megöregedni, és mivel F. Tamás hajnyírás közben mesélt neki korábbi svindlijeiről, amibe a nők futtatása is beletartozott, úgy döntött, hogy a bizalmába férkőzik, a róla szóló anyagot pedig átadja feletteseinek, akik ezért majd előléptetik. Azonban kicsúszott a talaj a lába alól, s bár tudta, hogy nem helyes amit csinál, a kerítésből befolyt pénz jól jött neki. A nő az első napokban 30-40 ezer forintot is megkeresett, de hamar beleunt az ügyfelek fogadásába, így az utolsó napokban már semmilyen bevétele nem volt a hármasnak.

Júniusban L. Gergely kiszállt az üzletből, de ekkor már figyelte őt a nemzetvédelmi szolgálat, és bírósági engedéllyel a telefonhívásait lehallgatta. F. Tamás szintén csak az ügyészségnek vallott: szerinte ők nem voltak futtatók, csak „távolról" segítettek nőnek, akit nem tartottak fogva, nem kényszerítettek semmire, illetve a nő magától ajánlotta fel a férfiaknak keresete felét. A nő is úgy nyilatkozott a hatóságnak, hogy szabad akaratából volt prostituált, arra senki nem kényszerítette.

A két vádlott láthatóan megbánta tettét, L. Gergely az utolsó szó jogán külön megköszönte a rendőrség, az ügyészség és védője munkáját. – Ezután példás életre szeretnék törekedni – mondta. Az ügyész és a vádlottak védői egyaránt felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérték a Törvényszéktől, ami végül L. Gergelyt 1 év 8 hónap, F. Tamást 1 év 10 hónap börtönbüntetéssel sújtotta – a büntetést 3 év próbaidőre felfüggesztették. A bíróság szerint a kerítés kétséget kizáróan bebizonyosodott, ám a hivatali visszaélés bűntettében L. Gergelyt felmentették: a férfinek nem származott jogtalan előnye abból, hogy nagyapja személyi adatait a rendőrség számítógépes rendszeréből kereste ki.

Az ítélet F. Tamás esetében jogerőre emelkedett. L. Gergely kerítésben való részvételét szintén senki nem vitatta, ám az ügyész a hivatali visszaélés megállapítása miatt fellebbezett – a volt rendőr büntetése így nem jogerős.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Istikoo 2013. augusztus 01. 14:45
  „Én ismertem a csajt de nem 2 hónapja hanem több mint fél éve futtatták ott :D :D nem lehet hinni ezeknek az újságíróknak. nem végeznek alapos munkát :)”
 • 22. Istikoo 2013. augusztus 01. 14:44
  „:D Én ismertem a csajt... de nem 2 hónapja hanem már több,mint fél éve futtatták :D nem lehet hinni ezeknek az újságíróknak :)”
 • 21. waterbear 2013. augusztus 01. 05:32
  „"L. Gergely azt mondta: nem akart posztos rendőrként havi 100 ezer forintot keresve megöregedni"

  Megélhetési bűnözés???? :-DDD”
 • 20. SP 2013. július 31. 22:50
  „Az ész megáll, ha a .... .......

  Hogy mik vannak.
  Hétköznapi prostitúció. Tömeges hasonló ügy lehetne.”
 • 19. moldova 2013. július 31. 21:38
  „18. Surranó!
  1. Szerintem a lényeg az, hogy L. G. tudta mennyit fog keresni, nem hajtották hat lóval
  rendőrnek. A tettével akarva - akaratlanul sok becsületesen dolgozó rendőr munkáját
  húzta le a WC-én!
  Korábban hangosan, manapság suttogva mondják: El lehet menni! (:-))
  2. A cikket olvasva remélem, hogy az említett kb. 400 kerítővel szemben is ilyen gyors(ított)
  eljárással jár el a hatóság karöltve a titkos rendőrökkel egyetemben, illetve remélem az én
  bringámat is meg fogják találni!!”
 • 18. Surranó 2013. július 31. 19:41
  „...
  Azt gondolom a nem jogerősen elítélt ex-rendőr mondta ki a lényeget:
  " L. Gergely azt mondta: nem akart posztos rendőrként havi 100 ezer forintot keresve megöregedni, és mivel F. Tamás hajnyírás közben mesélt neki korábbi svindlijeiről, amibe a nők futtatása is beletartozott, úgy döntött, hogy a bizalmába férkőzik, a róla szóló anyagot pedig átadja feletteseinek, akik ezért majd előléptetik. Azonban kicsúszott a talaj a lába alól, "

  Ha a rendőrök fizetése elérné legalább a szakmunkás minimálbért, és ha nem vették volna el a 25 letöltött szolgálati év után járó korkedvezményes nyugdíjba vonulás lehetőségét ( ... bár e tárgykörben még EU-Bíróság tudtommal nem döntött), akkor nem lennének ilyen esetek!
  Csendben kérdezem meg, hogy ha a "Rendőr" szakma, OKJ-s szakmai végzettség, hogy nem éri el a rendőri alapfizetés a szakmunkás-minimálbért?
  Talán, ha a 2006-ban befagyasztott illetményalap felszabadításra kerülne, és rendezve lenne a rendőrök fizetése, akkor lehetne egy életpálya-modellt eléjük állítani!
  Ha ez megtörténne, talán a kapcsolódó linkek nem arról szólnának, hogy mekkora a fluktuáció, mekkora az ágazatot elhagyók aránya más ágazatokhoz képest, és stb. stb...

  VIKTOR!
  Íme egy rendezésre váró probléma, és talán egy esetleges következő 2006 esetén is elvárható a rendőrtől, hogy ne csak a kiadott parancs miatt védjék meg a hátsó feledet, és talán még egy jó pár szavazatot is nyernél így választások felé közeledve!!!! ;)
  (...)”
 • 17. Surranó 2013. július 31. 19:25
  „Köszönetnyilvánítás!

  Tisztelt Kiss Gábor Gergő!

  Köszönet a pártatlan, objektív, részletes és nem"szenzációhajhász" cikkért, tudósításért! A magam nevében a cikk objektivitását példaként állítom egyes magukat újságíróknak nevező fizetett kontárok elé!

  #16.: No coment :) Lájk!”
 • 16. Besenyő_Pistabácsi 2013. július 31. 16:41
  „Nohát ezek a mai prostik, ennyire hamar beleunnak a dologba!”
 • 15. info 2013. július 31. 16:13
  „Miért ne lehetne legalizálni? rengeteg üres épület..ami rengeteg adót hozna az államnak.”
 • 14. perpetum 2013. július 31. 12:49
  „Szerintem mindenki jobban járna, ha a prostitúciót legalizálnák, mint Hollandiában. Nemzeti bordélyházakat kellene nyitni, ahol a hölgyek vállalkozóként legálisan árulnák a bájaikat. Minden törvényes keretek között menne, kötelező orvosi vizsgálat, áfás számla, stb. Ami a stricik zsebébe vándorol, az az államkasszába is mehetne adó formájában. A NAV ellenőrei meg ellenőrizhetnék a szolgáltatás utáni számlaadást.
  Ugyanez a véleményem a marihuánáról is. Nálunk van Európában a legkeményebb drogtörvény, most már egy füves cigiért is könnyen börtönben találhatja magát az ember. Egy rab napi 9000 Forintjába kerül az adófizetőknek, nem beszélve a nyomozás és a bírósági tárgyalás költségeiről. Ehelyett a marihuána is állami monopólium lenne, trafikokban és kávéházakban lehetne árulni és a drogdílerek helyett az ország gyarapodna ezzel. A turizmus is fellendülne a vendéglátással együtt, biztos sokan jönnének ide a környező országokból és egész Európából jól érezni magukat, akik itt költenék el a pénzüket. Ha már tengerpartunk nincs, legyen valami más, ami miatt jönnének a külföldiek!
  Ezeket kemény törvényekkel nem lehet visszaszorítani, mert aki szívni akar vagy örömlányokhoz járni az meg is teszi, bármilyen törvények is vannak. Haladjunk a korral és húzzon hasznot belőle az ország!”
 • 13. NP1 2013. július 31. 12:32
  „12. almostevil 2013.07.31. 12:11
  "Szerintem nincs itt semmi probléma. Nem szennyezik a környezetet, nem irtanak ki esőerdőket, nem ölnek élőlényeket, azt adják amiért a pénzt kapták, nem káros az egészségre (legalábbis nem úgy), örömet okoznak másoknak, nem teszik tönkre a gazdaságot." - és nem fizetnek adót! Ehhez a tevékenységhez azért szinte mindig kapcsolódik valami más illegális dolog is.

  Akkor, amikor a <moderálva> matektanárt nyilvánosan meg lehet alázni mert pénzt kért a korrepetálásért nem kellene kis, megtévedt kópénak tekinteni a fodrászt, a volt zsarut és az örömlányt....

  Azt egyébiránt én sem értem, hogy miért nem engedélyezzük a kupik működését.”
 • 12. almostevil 2013. július 31. 12:11
  „Szerintem nincs itt semmi probléma. Nem szennyezik a környezetet, nem irtanak ki esőerdőket, nem ölnek élőlényeket, azt adják amiért a pénzt kapták, nem káros az egészségre (legalábbis nem úgy), örömet okoznak másoknak, nem teszik tönkre a gazdaságot.
  Mondjatok egy szolgáltatást, amelyre a fentieket rá lehet húzni. Biztos van, csak most nem jut eszembe.”
 • 11. benq 2013. július 31. 12:05
  „tovább tartott mint két hét :-)”
 • 10. macs 2013. július 31. 11:48
  „Amíg van kereslet, addig van kínálat is.
  Ezt érdemes elolvasni és tovább gondolni:
  http://index.hu/tudomany/2013/07/30/az_utodvedelmet_szolgalja_a_monogamia/”
 • 9. LukSzkaivoker 2013. július 31. 11:34
  „<moderálva> álszent banda, álszent törvényekkel és azok álszent betartatóival. Pfff...
  A férfiak agyában a szexualitásért felelős központ 2-3-szor akkora, mint a nőké. Szóval a férfiaknak kell a szex, jobban, mint a nőknek. A nők ezt pontosan tudják, élnek, és vissza is élnek ezzel a helyzettel. A hétköznapi életben hány olyan eset van, amikor egy nő visszaél ezzel? Rengeteg ... de ők nem "bűnözők" ugye? Az a nő, aki pénzért kínálja a bájait, az sokszor tisztességesebben viselkedik, mint az, aki visszaél a testével.
  Ha a nőt nem kényszerítette senki, a szolgáltatásával nem ártott az ügyfeleinek, akkor milyen "bűntény" történt is valójában? Semmilyen, csak a sok álszent <moderálva> lelke háborog legfeljebb, mintha őket bármiben is megkárosították volna.”
 • 8. karaly 2013. július 31. 11:12
  „<moderálva>”
 • 7. Tshabalala 2013. július 31. 11:05
  „Hol a Margitka? Mi a véleménye? Gondolom van:-D”
 • 6. lukrecia 2013. július 31. 09:45
  „Miert nem vagyok en ismet kicsit sem meglepodve :))) A lanyoknak miert van szinte mindnek egy "titkos telefonszama" ??”
 • 5. saspataki 2013. július 31. 09:17
  „Gratula a brilliáns és gyors nyomozáshoz. Természetesen elitélendő amit tettek, főleg a rendőr. Gondolom minden strigó megbukik 2 hónap lányfuttatás után, ugye??? Akkor jó.....ez megnyugtató.”
 • 4. kormoska 2013. július 31. 08:57
  „Komplett kis magyaros"vállalkozás"!
  A volt zsaru gondolom a közvetítést és a korrumpálást intézte,a fodrásznő pedig formába hozta a prostikat.....,még egy kozmetikus kellett volna a csapatba+egy nőgyógyász és teljes lenne a kör”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskolabusszal a Hungaroringen

Az Erzsébet Program sikeres pályázatának köszönhetően közel 60 helyi és környékbeli fiatal kapott lehetőséget, hogy a Hungaroringen megnézze a hétvégi Forma–1-es futam pénteki szabadedzését. Tovább olvasom