Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Rekord: 68 tonnányi hulladék a 10 napos szegedi borfesztivál ˝szemétmérlege˝

Szeged - Rekordmennyiségű, 68 tonnányi hulladékot hagytak maguk után a XXIV. Szegedi Borfesztivál - Szeged Napja Ünnepségsorozat vendégei. A rendezvény idején külön brigád takarított a Széchenyi, a Klauzál és Dugonics téren, éjjelente húszan tüntették el mindazt, amit a látogatók maguk után hagytak.
Rekordmennyiségű borász, rekordmennyiségű program – így hirdették az idei, XXIV. Szegedi Borfesztivál – Szeged Napja Ünnepségsorozatot. Tíz napon keresztül 163 borászat és mintegy 250 program várta a nagyérdeműt, amely abban is rekordot döntött, hogy mennyi nemes nedűt fogyasztott el. Németh István főszervező, a Szegedi Városkép és Piac Kft. igazgatója lapunknak elmondta, igaz, többször özönvízszerű esőzés zavarta meg a fesztivált, ez mégsem szegte a szórakozni vágyók kedvét.
Ha nagy a tömeg és a fogyasztás, akkor a hulladék mennyisége is nő. Fotó: Kuklis István
Ha nagy a tömeg és a fogyasztás, akkor a hulladék mennyisége is nő. Fotó: Kuklis István
A tavalyi 28 tonna után idén 30 tonnányi üres üveget gyűjtöttek szelektíven a kihelyezett 3 darab 1100 literes konténerben a 10 nap leforgása alatt.

Az ügyvezető hozzátette, a hétvégi, erősebb vendégforgalmat lebonyolító napokon 24 óra alatt meg is teltek ezek a szelektív konténerek. Napközben hatan, míg éjjelente 20-20 fő takarított folyamatosan a fesztiválozók után a Szegedi Városkép és Piac Kft. megbízásából, míg a Szegedi Hulladékgazdálkodási Nkft. a rendezvényterületeken kívül tartott rendet.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Legókiállítás a mórahalmi rendezvényházban - galéria

Legókiállítás a mórahalmi rendezvényházban - galéria
Legókiállítás nyílt az Aranyszöm Rendezvényházban, Mórahalmon. Tovább olvasom