Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Szegeden indul a Rosella lemezbemutató körútja

A Rosella régizene-együttes első lemezbemutató koncertjét Szegeden adja, az SZTE Zeneművészeti Kar hangversenytermében ma este 7 órától - a belépés ingyenes.
A Rosellát 2013-ban alapították, jelenleg négy tagja van a kizárólag triószonátákat előadó együttesnek: Molnár Andrea és Kállay Katalin blockflötén, közismertebb nevén furulyán, Szabó Zsolt viola da gambán, Szokos Augustin pedig csembalón játszik. Noha „csak" triószonátákat ad elő a Rosella, a korszakokat tekintve mégis sokszínű a repertoárjuk: a kora barokktól egészen a kortárs művekig terjed. A szegedi műsoron többek között Cazzati, Castello, Mielczewski, Dornel, Telemann és Purcell darabjai szerepelnek.
Az első lemezük első bemutatókoncertjének helyszíne, Szeged a zenekar két tagjának is fontos állomás: Kállay Katalin az SZTE Zeneművészeti Kar hallgatója is volt, Szokos Augusztin pedig Szegeden kapta első zeneszerzésleckéit Huszár Lajostól. A turné következő állomása Budakeszi lesz 24-én, majd Budapest 25-én.
Ma este 7 órától ad koncertet a Fricsay hangversenyteremben a Rosella régizene-együttes.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvette a John Bull és az Oldies épületét Varga Mihály

Megvette a John Bull és az Oldies épületét Varga Mihály
Nyílt árverésen vásárolta meg a John Bull és az Oldies étteremnek helyet adó ingatlant a szegedi nagyvállalkozó, a KÉSZ Holding Zrt. alapító-tulajdonosa, Varga Mihály. A városban terjedő pletykák ellenére az új tulajdonos és a bérlő, az éttermek tulajdonosai hosszú távú együttműködést terveznek. Tovább olvasom