Délmagyar logó

2019. 03. 19. kedd - József, Bánk 5°C | 13°C Még több cikk.

Szegedi színész is játszik a sikersorozatban: Borovics Tamás roma építési vállalkozóként tűnt fel az Aranyéletben

Szeged - A véletlennek köszönheti Borovics Tamás, hogy szerepet kapott az Aranyélet harmadik évadában. Roma építési vállalkozót alakít, aki szeretne közel kerülni a Miklósi klánhoz. A szegedi színész azt mondja, élvezte a tavaly nyári forgatást, azóta pedig újabb munkáról is beszélt már a rendezővel.
Kevés olyan magyar sorozat van, mely akkora médiavisszhangot váltott ki, mint az Aranyélet, melynek most indult harmadik évadát különösen nagy érdeklődés övezte. Aki megnézte a három héttel ezelőtti premiert, egy ismerős arcot is felfedezhetett a szereplők között. A Miklósi klánhoz pénzével és hatalmával közel férkőzni vágyó roma építési vállalkozót ugyanis egy szegedi színész, Borovics Tamás alakítja.

- Azt mondják, a színészi pályán 15 százalékban számít a tehetség, minden más időzítés és szerencse dolga. Nekem egy 20 éves barátság és egy temetés kellett ahhoz, hogy felmerüljön a nevem egy új szereplő megformálása kapcsán - mesélt arról Borovics Tamás, hogyan került a produkcióba. - Még Gyulán ismertem meg két évtizede azt a hölgyet, aki asszisztensként dolgozik most az Aranyéletnél. Amikor egy kolléga búcsúztatóján nemrégiben újra találkoztunk, megkérdezte, volna-e kedvem ehhez a dologhoz.

A szegedi színész több castingon is részt vett, végül valóban őt választották a szerepre. Kiemelt mellékszereplőként közel 10 napot dolgozott a stábbal, és azt mondja, csak pozitív élményekkel gazdagodott. - Szerepeltem már nagyjátékfilmben és tévéjátékban is, de ez teljesen más volt. Ez egy nagyon magas szintű produkció volt, ahol mindenre odafigyeltek. Voltak például emberek, akiknek az volt a munkájuk, hogy a színészeket segítsék. Nem nekem kellett azzal foglalkoznom, hogy van-e érvényes parkolójegyem, vagy hol találok hideg ásványvizet, de még azért is rám szóltak az öltöztetők, hogy ne vegyem el a munkájukat, ne cseréljek ruhát egyedül.
Borovics Tamás azt mondja, szakmailag is sokat tudott profitálni a forgatásból. Fotó: Kuklis István
Borovics Tamás azt mondja, szakmailag is sokat tudott profitálni a forgatásból. Fotó: Kuklis István
Borovics Tamás hozzátette: szakmailag is sokat tudott profitálni ebből a forgatásból. - A filmezés és a színházi színészet teljesen más stílusú játékot követel meg, amiben a sorozat főszereplői már rutinosak. Nekem nyilván még sok ilyen produkcióban kellene dolgoznom, hogy megtanuljam, de ezt itt profi körülmények között tehettem meg. És a visszajelzések alapján sikerült is jó benyomást tennem, hiszen a rendezővel azóta már forgattam egy előzetest egy másik filmmel kapcsolatosan.

Arra a kérdésre, vállalna-e máskor is filmes szerepet, ha az Aranyélet kapcsán a felkérések száma most megnőne, Borovics Tamás azt mondta, természetesen, amennyiben ezt össze tudja egyeztetni színházi munkáival. - Vidékről azért ez mindig sokkal nehezebb - tette hozzá.

Bár az HBO online oldalán akár egyben is megnézhető a teljes sorozat, aki ragaszkodik a heti rendszerességhez, vasárnaponként láthatja a csatornán a legújabb évadot, míg a korábbiakat a TV2 vetíti. Borovics Tamás elárulta: ő a nyers változatot már nyáron látta, és mivel nem szereti magát visszanézni, nem tervezi, hogy újra leül a sorozat miatt a tévé vagy a számítógép elé. - A végeredményt viszont számomra is jó érzés volt látni, büszke vagyok rá, hogy részese lehettem ennek a produkciónak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy bolond nap: tetszett a nézőknek a Figaro házassága a Co-Opera projektben a nagyszínházban

A szegedi társulat A sevillai borbély után most a történet folytatását, a Beaumarchais-trilógia másik sikerdarabját, Mozart Figaro házasságát mutatta be a hétvégén Pál Tamás vezényletével, Szabó Máté rendezésében a Co-Opera projektben a nagyszínházban. A közönség vevő volt a produkcióra. Tovább olvasom