Délmagyar logó

2019. 05. 19. vasárnap - Ivó, Milán Még több cikk.

Sztrájkra készülnek a szociális dolgozók

Csongrád megye - Kétórás figyelmeztető sztrájkot hirdetett december 5-ére, hétfőre a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) szociális szakmai tanácsa.
Januártól 30 százalékos béremelést követelnek minden szociális dolgozó számára, fenntartótól és jogviszonytól függetlenül. Követelésüket az ágazatban kialakult általános válsággal és munkaerőhiánnyal indokolják. Azt is kérik, hogy a szociális munka napja legyen fizetett munkaszüneti nap.

Az érdekképviselet megyei titkára, Farkas Andrea elmondta, a családsegítők, valamint az időseket, hajléktalanokat, szenvedélybetegeket és fogyatékkal élőket ellátó rendszer munkatársainak bérét hosszú évek óta nem rendezték. Emiatt az önkormányzati dolgozókéhoz hasonló munkabeszüntetésre készülnek.

Megírtuk, a polgármesteri hivatalokban szeptember közepén tartottak kétórás figyelmeztető sztrájkot a tisztviselők (2016. szeptember 14.: Hat településen sztrájkolnak ma az önkormányzati dolgozók). A munkabeszüntetéssel kapcsolatos tájékoztatót az mkksz.org.hu oldalon tették közzé. Csatlakozni november 30-áig lehet a farkas-andrea21@gmail.com e-mail-címen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

˝Voltak Trump-győzelemre utaló jelek˝:a politológus nem lepődött meg annyira, mint a közvélemény

˝Voltak Trump-győzelemre utaló jelek˝:a politológus nem lepődött meg annyira, mint a közvélemény
Számítani kellett volna erre az eredményre - véli az amerikai elnökválasztás kapcsán megkérdezett szegedi politológus. Tovább olvasom