Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Tanulmányi kiránduláson a közgyűlés a fürdőben

Szeged - A tegnapi közgyűlés szünetében a képviselő-testület tagjai megnézték a félkész Napfényfürdőt. A helyszínen tudták meg, hogy a Dóra-kúthoz közel új meleg vizes kutat fúratott a beruházó Hunguest Hotels Zrt.
Az önkormányzati képviselőket különbusszal vitték Újszegedre, az épülő Napfényfürdő Aquapolis helyszínére, „tanulmányi kirándulásra". Egyedül Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester öltözött az alkalomhoz: csíkos felsőt vett fel, délelőtti ünneplőjét sportos viseletre cserélte. A többiek azonban maradtak abban a ruhában, amiben a közgyűlésnek adták meg a tiszteletet: a férfiak sötét öltönyben, fekete cipőben, a nők szép ruhában és magas sarkúban lépkedtek az építkezés poros területén.

A közgyűlés délelőtti stábjának csaknem minden tagja kíváncsi volt a szerkezetkész beruházásra. Kónya Gábor (MSZP) hiányzott, de ő igazoltan volt távol, mivel korábbi motorbalesete miatt még biceg.
A helyszínen Hülvely István, a beruházó Hunguest Hotels Zrt., valamint Nemesi Pál, a kivitelező Ferroép Zrt. vezérigazgatója mutatta be a legkésőbb 2010 elejére elkészülő Napfényfürdő Aquapolist, amelybe ezúttal azon a bejáraton léphettünk be, amelyet majd a látogatók is használnak. A képviselők mindhárom szintet végigjárták, a bátrabbak pedig a 30 méter magas csúszdatoronyba is felmerészkedtek a szervizlépcsőn.

Bejárták a jövőre elkészülő Napfényfürdőt a szegedi önkormányzati képviselők. Fotó: Miskolczi Róbert
Bejárták a jövőre elkészülő Napfényfürdőt a szegedi önkormányzati képviselők.
Fotó: Miskolczi Róbert

A tegnapi bejáráson tudtuk meg, hogy időközben a beruházó a Dóra-kúthoz közel, a Forrás telkén új, meleg vizes kutat fúratott, mivel a meglévőnek kicsi a kapacitása. Legalábbis kicsi lenne – huzamosabb üzemeltetés esetén, derült ki menet közben. Felmerült a Dóra-kút felújítása is, ám az többe került volna, mint az új megfúrása, ami több mint 100 millió forinttal növelte meg a költségeket.

Kalmár kérdezett

Kalmár Ferenc (KDNP) megkérdezte a beruházót, honnan tudják, hogy a teherautók közül melyik viszi az anyagot a fürdőhöz, és melyik a szállodához. Hiszen ugyanahhoz a Hunguesthez tartozik mindkét épülő létesítmény. Azt válaszolták neki, hogy a fürdőnek és a szállodának nem ugyanaz a kivitelezője. A fürdőé történetesen a Ferroép.

Olvasóink írták

 • 5. IVY 2009. szeptember 30. 13:57
  „Kislábmosó, nagylábmosó. Jááj, de báájos!”
 • 4. jtot 2009. szeptember 28. 09:46
  „"Örülök", hogy a közgyűlésről ez volt a legfontosabb hír, és nem az újabb oktatás-rombolás és pedagógus elbocsátás!!!!”
 • 3. KukoricaJancsi 2009. szeptember 27. 18:20
  „A viner/lúzer szerepekben való gondlkodás is tipikus ateista felfogást jelez.”
 • 2. maradando 2009. szeptember 26. 21:41
  „Egy kollektiv fejest azért ugorhattak volna.Rongyosra tapsoltam volna a tenyerem ,egy 10 pontos ugrásnál !:)”
 • 1. szatyi 2009. szeptember 26. 21:04
  „Ez a Kalmár, ez ekkora lúzer? Vagy pénzért csinál hülyét magából?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Botka László otthon őrzi a róla készült festményt

Kölcsönösen és indulatosan sértegették egymást tegnap a képviselők a nyári szünet utáni első városi közgyűlésen. Tovább olvasom