Délmagyar logó

2018. 12. 14. péntek - Szilárda -3°C | 3°C Még több cikk.

Ujhelyit is előállították

Budapest - A Gyorskocsi utcában értük el telefonon Ujhelyi Istvánt, az Országgyűlés alelnökét.
– Jogszerűtlennek ítéltük a rendőrség intézkedését a tüntetőkkel szemben, ezért beszálltunk abba a buszba, amivel őket elszállították, és ezért minket is előállítottak – mondta a delmagyar.hu-nak Ujhelyi István MSZP-s országgyűlési képviselő, az Országgyűlés alelnöke, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gyorskocsi utcai épületének folyosóján értünk el telefonon. Ujhelyi Mesterházy Attilával és több képviselőtársával együtt lemondott a mentelmi jogáról. Ujhelyi szerint rendőri intézkedés akadályozása miatt vitték be őket, de azt nem tudta megmondani, hogy mikor jöhetne el, szerinte a parlamenti szavazás idejére biztosan nem.

Botka: erős tiltakozási eszközt választottunk

Botka László szocialista országgyűlési képviselőt Szeged polgármesterét péntek délután nem tudtuk elérni. Az origo.hu-nak így nyilatkozott az után, hogy a szocialisták kivonultak az ülésteremből: – Óriási rohammunkával az ország jövőjét meghatározó törvényeket tucatszám terjesztenek be, és egyik napról a másikra előkerült módosító indítványokkal próbálják meghatározni Magyarország jövőjét. Ez teljesen komolytalan törvényhozási munka. Nagyon erős tiltakozási eszközt választottunk a mai napon, a szocialista frakció nem fog visszatérni ma a parlamenti ülésterembe.

– A Kossuth téren a mi álláspontunk szerint törvénytelen rendőri intézkedés zajlott. Erőszakot nem követtünk el, szerintem szabálysértést sem, de a mai hatalom megtalálja annak az eszközeit, hogy jogi módon csapjon le a tüntetőkkel, illetve az ellenzékkel szemben – fogalmazott a szegedi politikus. Elmondta: a szocialisták úgy kezdték a napot, hogy a Parlamentben mondták el a véleményünket, a Parlamentben kértek rendkívüli házbizottsági ülést, hogy a kormány vonja vissza a péntek délutáni szavazások előterjesztéseit.

– Ma lenne például a házszabály módosítása, amely teljesen megvonja az ellenzéki jogosítványokat, és egy autokrata önkényuralmi berendezkedés parlamenti szintjére zülleszti a magyar országgyűlést. Mi kivonultunk az ülésteremből, és akkor láttuk, hogy intézkedés zajlik a Kossuth téren, és akkor mentünk oda. Az LMP-seket már korábban elvitték, én LMP-s képviselővel csak itt a Gyorskocsi utcában találkoztam. Mi ma a Parlament épületében akartuk az ellenzék hangját képviselni – közölte.


Az origo videója

Olvasóink írták

57 hozzászólás
 • 57. bánki 2011. december 25. 11:23
  „moderálva....>
  Nem gond!
  Majd húsz év múlva olvashatjuk, hogy mekkora ellenállók voltak amikor összehúzták a bal szemöldöküket a rendőr előtt! lásd.
  Demszky és társai nyolcvanas évek !
  .....”
 • 56. LukSzusz 2011. december 24. 21:17
  „Ujhelyi azért küldi a csomagot meg a hálaimát rendszeresen Cusinak?!”
 • 55. vadfarkatlan 2011. december 24. 20:07
  „58. 9349779 2011.12.24. 19:41

  vadfarkatlan

  Oszt akkor most mi van? Elvitték Orbánt a kordonbontáskor.??Akkor talán volt demokrácia ,meg a nem egypárt hű tagoknak lehetett a fórumokon véleménye. oszt jó napot..

  Ha már a képviselőket ért inzultusokról beszélünk, akkor érdemes felidézni, hogy Révész Máriuszt elég keményen elverték a "rend őrei". Ez volt az a híres demokrácia, amiről beszélsz?:) Ne nevettess. Gyenge érv volt.”
 • 54. vadfarkatlan 2011. december 24. 16:48
  „"Jogszerűtlennek ítéltük a rendőrség intézkedését a tüntetőkkel szemben, ezért beszálltunk abba a buszba, amivel őket elszállították" - mondta Ujhelyi. Elég hiteltelen ez a hirtelen támadt érzékenység az emberi jogok iránt. 2006 őszén, főleg október 23-án bezzeg lapítottak mindannyian, pedig akkor valóban lett volna okuk aggódni az állampolgárok jogaiért. De ők inkább szolgai módon asszisztáltak Fletó jogtiprásához.”
 • 53. azemberekembere 2011. december 24. 12:37
  „Annyira szánalmas, ahogy ferenc testvír bele akart ülni a tutiba, a már zajló tüntetésben meglátta magának az újabb 5 perc hírnevet, és odadörgölőzött (a tüntetők meg közben skandálták, hogy "Viszlát Feri!" :) ). De még ennél is röhejesebbek voltak a szocik, akik teljesen kétségbeestek, hogy őket már senki sem viszi be, ezért beültek önszántukból a rendőrségi kisbuszba, hogy míg a Gyorskocsi utcába érnek, kimatekozzák, hátha el tudnak követni vmilyen szabálysértést, míg odaérek. Ha az kellett volna, még az asztalra is csinálnak :)”
 • 52. Kulik 2011. december 24. 12:06
  „"Ujhelyit is előállították..."

  Az mióta előállítás amikor valaki beszáll önként és dalolva száál be egy autóba?
  Jogerősen elítélt környezetszennyező Pistike meg csak hallgasson, rég cusi mellett lenne a helye.”
 • 51. dezsi 2011. december 24. 11:21
  „Azért jó, hogy egy olyan hír, amikor a vezér hívei tudták végre aktívizálni magukat. Olyan érdekes, hogy amikor Ő kordont bontott nem vitték el a rendörők. De igazatok van kedves 2/3-ad jól mennek az országban a dolgok, nincs munkanélkülisség, nincsenek elvett megszerzett jogok, nincs ellopott Mnyp pénz, nincs elégedettség. Nektek nincs, mert a szemellenző még rajtatok van, a többiek meg már félnek. Félnek ettől a hatalomtól. ÉN AZÉRT KÍVÁNOK MINDANNYIUNKNAK KELLEMES ÜNNEPEKET, ÉS EGY REMÉNYTELJESSEBB ÚJ ESZTENDŐT!!!”
 • 50. gyuribá 2011. december 24. 10:55
  „Jé!! Ujhelyi ismét aktivizálta magát! Ha gyurcsit viszik a rendőrök ott kell lennie!
  Ott éktelenkedett "nemleszgázemelés" Ildikó is!
  Jé! Botka is kinyilatkozott, -eddig csak átadott, meg avatott-!
  MŰBALHÉ! Nyolc évig azt szajkózták, hogy a parlamentbe kell politizálni, nem kell az utcára vinni az embereket, mert akkor lövünk! Ugyan ez a 2/3 megvolt nekik is a lopós SZDSZ aszisztálásával! Hagyták őket lopni, csalni!”
 • 49. bubuk 2011. december 24. 10:31
  „Ahhoz a katyvaszhoz képest, ami a ballibák után maradt az országban, legalább annyi megvan, hogy nem törik el az ujjadat, nem lövik ki a szemedet és nem vernek ájultra, mint Révész képviselőt a Gyurcsány-érában. Mellesleg a nagy USA képviselői közül 5 főt, köztük Tom Lantos bácsit is bilincsbe verve vitte el az ottani yard, 2006. ápr.-ban, mikor engedély nélkül akadályozták a forgalmat egy Szudán miatti tüntetésen, Washingtonban. És az is jó...”
 • 48. jozko 2011. december 24. 10:15
  „Furcsa, de ez már majdnem úgy hangzik:

  Bocsika, éppen arra jártunk, csak rossz buszra szálltunk fel...

  A Parlament alelnökétől, az MSZP prominens személyiségétől karakánabb nyilatkozatot vártam volna.
  Ez szerecsenmosdatás.

  Ha bejött volna a puccs, akkor nagyon az első sorban akartak lenni.
  Így egy vérszegény, erőtlen kísérletre futotta - amit most kínos megmagyarázni, miért is az utcán "képviselnek" ?

  Kit is?

  Az MSZP frakcióból talán ketten jutottak be a képviselőik közül olyanok, akik győztek a válasdztókörzetükben.

  Emmögött az erőlködés mögött nincs tömegbázis - öncélú, hatalom/vissza/szerző kísérletet láttunk.
  Nem sikerült a választásokon érdemi arányú mandátumot szerezni - most ilyen látványosan próbálkoznak.
  Ráadásul többen közülük a nagyon is fenyegető elszámoltatás -és talán súlyos büntetés?- fenyegetettsége
  miatt nem is tehetnek mást - de ehhez sem kapnak tömegtámogatást, úgy tűnik.

  Félreértés ne essék, nem becsülöm én le az ilyen partizánakciók jelentősőgét-
  Romániában is egy ilyen időszakot választottak Csauseszku félreállítására /ott Tőkés László volt a CÉG balekja..../
  A magyarországi viszonyok viszont nem olyanok - és aki olyannak akarja láttatni azokat -nagyot hibázik.
  Ha a "szervezők" úgy gondolják, a hozzájuk csapódók lőttek túl a célon-kikérhetik maguknak - de nem tőlem.

  Egyébként azért lehet egy két álmatlan éjszakája a "megmozdulóknak" :
  Ha a nemzetbiztonságiak találnak valamilyen külföldi kapcsolatot, "felbujtót" -akkor ez a szabálysértésnek induló
  incidens a törvényes államhatalom megdöntésének kísérletévé válhat egy vérmes ügyész olvasatában.
  Nem jó a tűzzel játszani!

  Lehet persze, hogy elintézik annyival:
  egy modernkori betlehemi játékot láttunk....kis magyar folklór.
  Szórakoztatjuk Európát - a főszereplőknek lehet, hogy megéri, mi a statiszták már nem annyira élvezzük.”
 • 47. Nightroad 2011. december 24. 09:43
  „Lehet mocskolódni, DE az Alkotmánybíróság a spontán gyülekezés feloszlatási kötelezettségét megsemmisítette 2008.05.29.-én.
  http://jogszabalykereso.mhk.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=116981.165865
  És ennyi, nem követtek el bűncselekményt, nem voltak felfegyverkezve. Nem lehetett volna feloszlatni a tüntetést, illetve előállítani mentelmi joggal rendelkező személyeket. Valakinek ugrani fog ezért a beosztása/munkahelye. Feltéve, hogy hazánkban demokrácia van még, és jogállam. Most sok minden ki fog derülni...”
 • 46. cselac 2011. december 24. 09:40
  „tom_peris: beszálltak a buliba és elrontották más játékát, kb. ennyi történt. Nincs itt semmiféle hős.”
 • 45. LukSzusz 2011. december 24. 09:10
  „A szemüket nem lőtték ki?
  Olyan jól festettek a rendőrautóban belülről,főleg a gazdag diktatórikus multtal rendelkező Lendvai,kár hogy a busz nem Recskre,vagy valamelyik testvéri orosz gulágra nem vitte ezt a az MSZ/M/P-és bagázst.”
 • 44. tabularasa 2011. december 24. 08:57
  „tom_peris, nagyon el vagy te tévedve! Ezek nem a népért álltak ki, hanem eljátszottak egy előre megkoreografált színjátékot, hogy az ún. "ellenzéki" pártok összeborulását legalizálják.
  Csak a vak nem látja.....”
 • 43. gubanc 2011. december 24. 08:43
  „Az aki úgy gondolja, hogy így minden rendben van az országban az vagy csőlátó, vagy a hatalom szolgalelkű haszonélvezője.
  Nem éhezik, van munkája(de meddig?),nem veszi el bank a házát, a lakását Nyomorékként nem nyilvánítják munkaképesnek. Fitnes szalonba jár, wellnes hétvégéket él át. Hazahozta külföldről a svájci frankját, beváltotta, majd potya áron végtörleszt. Maffia fogalma illik inkább ezekre a tényekre.”
 • 42. bubuk 2011. december 24. 07:43
  „Rögtön vihették volna a Cusi mellé.”
 • 41. DobóI 2011. december 24. 05:23
  „38. tom_peris 2011.12.23. 22:26

  A te "népi hősied", szinjátékot játszotttak GYF rendezésével. Ugyanennek dőltetek be 2002, és 2006-ban is, utána a műsor már csak róluk szólt, hogyan tömjék be feneketlen zsebüket. Most ennek a levét isszuk..”
 • 40. bánki 2011. december 24. 04:06
  „A Szeviépes Újhelyit ?”
 • 39. qrumpli 2011. december 24. 02:53
  „Ugyi milyen érdekes mikor a "Hóhért" akasszák.”
 • 38. markusj77 2011. december 24. 01:07
  „Miért véditek ennyien a Fideszt? Olyan országot teremtettek, ahol egy gyakorlat nélküli diplomásnak esélye sincs elhelyezkedni, ha nincs valahol főnök barátja. Olyan országot, ahol egy jelessel végzett diplomás munkanélküli lehet hosszasan, egy diploma nélküli Némethné viszont miniszter lehet, csak mert valakinek a valakije. Olyan országot, ahol minden utcasarkon, kereszteződésben, aluljáróban hajléktalanokat, kéregetőket látni, miközben kb. minden huszadik lakás üres. Olyan országot, ahol mindennaposak lesznek a kilakoltatások. Olyan országot, ahol a választási törvény bebetonozza a hatalomba az aktuális kormányt, manipulálva a választási térképeket és a törvényt. Olyan országot, ahol az Alkotmánybíróságot pártkatonákkal lehet feltölteni. Olyan országot, ahol a médiát, médiatanácsot is maga alá gyűri a kormány. Olyan országot, ahol nincs vagyonbiztonság, mert mindenkinek elveszik a magánnyugdíj-megtakarítását. Olyan országot, amely ok nélkül szembe megy az EU-val, IMF-fel, a bankokkal az ország kárára. Olyan országot, amelyről a teljes külföld negatívan beszél és példálódzik? Olyan országot, ahol pusztán jó szónoki képességgel, semmi egyébbel miniszterelnök lehet valaki? Stb. Ezt akartátok? Mert én nem akarok ilyen országban élni. NEM!”
57 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsó ajándékroham karácsony előtt - akár a bóvlit is megvennénk

Aranyvasárnap megírtuk: panganak az üzletetek, a bámészkodókon kívül a belvárosban sincs sok ember. Ma még tart az utolsó vásárlási roham. Tovább olvasom