Szentes és környéke

2013.08.14. 22:45

Emberközeli Szentest mutat be a Duna Televízió

Szentes - A Pannon Expressz egy kulturális-turisztikai magazinműsor, ami a Duna Televízióban látható. A napokban Szentesen forgattak, s céljuk, hogy emberközeli arcát mutassák meg a városnak.

Munkatársunktól

Mindent Szentesről

A delmagyar.hu hivatalos szentesi Facebook-oldala, nem csak szentesieknek!

A stáb két napot töltött Szentesen. A műsorvezető- felelős szerkesztő Lóth Kati így fogalmazott: - A városokat, tájegységeket minél emberibben szeretnénk bemutatni, törekedve arra, hogy a helyi lakosok által kedvelt helyeket is meglátogassuk, színekkel, ízek, illatokkal, érzelmekkel. A szépség bemutatására törekszünk, ezért a képi megjelenítésre nagy hangsúlyt fektetünk, két operatőrrel dolgozunk, akik magas szinten művelik szakmájukat - hiszen egy jól megkomponált felvétel művészi értékkel bír.

A műsorvezető elárulta, édesanyja nagynénje idős asszony, de roppant érdeklődő, azt mondta neki, mindig megnézi a műsorát, mert így eljuthat olyan helyekre is, amiket  - mivel nehezen mozog - már nem látogatna meg.
A Pannon Expressz segítségével láthatja a helyi nevezetességeket, múzeumokat, természeti értékeket és "találkozhat" a helyi emberekkel is. Szentesből az alábbi élményt kaphatja: a 2 napos forgatás során - melyből egy 25 perces film áll majd össze az utómunka során - kenuzás a Kurcán, panoráma Tv-toronyból, forgattak [namelink name="Kádár Barbara"] fazekasnál a fekete kerámiáról, voltak [namelink name="Csiky László"] szobrász-orvosnál, bejárták a múzeumokat (Fridrich fényírda, Péter Pál polgárház, Csallány kiállítóhely), beszélgettek a helyiekkel, hajtottak hajtányt a Vasúttörténeti Emlékhelyen, a Páter Házban igazi szentesi lecsós-köleses kacsát kóstoltak.

A napokban Szentesen forgatott a Pannon Expressz stábja. Fotó: DM/DV

A napokban Szentesen forgatott a Pannon Expressz stábja.
Fotó: DM/DV

- Itt a Szentesi Vendégszeretet Egyesület volt nagy segítségemre - másrészt olyan ismerőseimet, vagy stábtagjaink ismerőseit kérdeztem, akik helyiek, így ismerik az adott város titkait. Szentes esetében a közösségi médián keresztül is rengeteg segítséget kaptam, a Szentesi Barátok Facebook csoport tagjai lelkesen ajánlottak témákat és interjúalanyokat, megosztották velem saját élményeiket a városról – mondta a műsorvezető-szerkesztő. A rendező is szentesi lesz, tudtuk meg tőle.

- Nemrég a bátyám itt járt egy esküvőn és tőle hallottam, hogy ez egy csodaszép város. Majd kiderült, hogy a mostani adás rendezője Lengyel Andor lesz, aki maga is szentesi származású filmrendező. Így együtt úgy döntöttünk, Szentesről forgatunk – magyarázta Kati. - Én korábban még nem jártam itt, de az előzetesen hallott vélemények beigazolódtak, Szentes egy igazi európai város, rengeteg értékkel, szépséggel. Reméljük, a nézők is kedvet kapnak és ellátogatnak majd ide, hogy a saját szemükkel is lássák, amit mi: Szentes a napfény és a vizek városa. A Duna Televízió várhatóan szeptemberben vagy októberben tűzi műsorára a Szentesről szóló filmet, pontos információt a műsor Facebook oldalán adnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!