Szentes és környéke

2012.04.25. 09:31

Lehet fedett uszodája Szentesnek

Szentes - 2014-re közel 1,2 milliárd forintból épülhet fedett uszoda a strand északi felén, ha kedvező elbírálást kap a Szentesi Üdülőközpont Nonprofit Kft. pályázata, amelynek benyújtásáról rendkívüli ülésén határozott a képviselő-testület.

Delmagyar.hu

Érdemi vita nélkül döntött arról a város választott grémiuma, hogy fedett uszoda építésére pályázatot nyújtson be az üdülőközpont. Támogatási lehetőséget az a társasági adó kedvezmény biztosít, amely látványsportágak – így a vízilabda – fejlesztését segíti elő.

Az eredeti elképzelésektől eltérően azért nem a vízilabdaklub pályázik, mert igen nagy kockázatot vállalt volna azzal, ha a működtetés és a fejlesztés terhét is magára vállalja – ha megépül az új létesítmény, gazdájának legalább 15 évig üzemeltetnie kell. Annak érdekében, hogy az üdülőközpont teljesíteni tudja a feltételeket, ősztől két utánpótlás vízilabdacsapatot is szerepeltetni fog a korosztályos bajnokságban. Ami a finanszírozást illeti: ha kedvezően bírálják el a beadványt, jövő júniusig 677 millió, 2014 nyaráig pedig további 505 millió forintot fordítanának a beruházásra.

2014-re közel 1,2 milliárd forintból épülhet fedett uszoda Szentesen.

2014-re közel 1,2 milliárd forintból épülhet fedett uszoda Szentesen.
A közel 1,2 milliárdos projekt 30 százalékát, 355 millió forintot az önkormányzat biztosítaná önrészként, mégpedig a város MFB hitelkeretéből, a fennmaradó 70 százalékot pedig nyereséges gazdasági társaságoktól kell összekalapolni.

Maga a fedett uszoda a strand északi részén, a 33 méteres medencére merőlegesen épülne meg. A tervek szerint a fejlesztés első évében építenék meg az 50 méter hosszú és 25 méter széles medencét és a 600-700 férőhelyes lelátót, illetve a mosdókat és a légtechnikai gépházat. A második ütemben pedig tető alá kerülne a medence, továbbá megépülnének az öltözőkhöz vezető téli összekötő folyosók. Öltözők egyébként lennének a fedett uszodában is: az épület galériáján a csapatoknak (gyermekcsoportoknak) és a játékvezetőknek is jut majd helyiség. A projekt egyik mellékes eleme, hogy a 33 méteres medence is új sátorponyvát kapna jövőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!