Szentes és környéke

2019.05.09. 19:27

Szentes tizenöt éve az Unióban - szabadtéri fotókiállítás nyílt

Az uniós forrásokból megvalósult fejlesztésekre képkiállítással emlékeznek Szentesen. A tizenöt tabló az Európai Unióban eddig eltöltött tizenöt évet szimbolizálja.

M.A.

A Rózsa Gábor téren állítottak fel tizenöt tablót Szentesen, az európai béke és egység ünnepe alkalmából. A képek és az összekötőszövegek a városban az elmúlt tizenöt évben uniós forrásokból megvalósult fejlesztéseket mutatják be. Mint Szirbik Imre polgármester a kiállítás megnyitóján elmondta, az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulója visszapillantásra ad lehetőséget, hogy mit hozott ez Szentesnek.

 

– Magyarország az egyik legnagyobb nyertese az Uniónak. Az európaiság lassan lebontja a százéves trianoni határokat

– mondta.

Nem kedvezett az idő a megnyitónak. Szabó Zoltán és Szirbik Imre az EU-s tagság pozitív hatásait emelte ki. Fotók: Majzik Attila


Szabó Zoltán Ferenc megyei önkormányzati képviselő is az uniós tagság pozitív hatásait emelte ki, hangsúlyozva, hogy az nemcsak a gazdaságra és a mindennapokra van jó hatással, de az emberek gondolkodására is.


A tablókat május végéig láthatják a szentesiek a Rózsa Gábor téren.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!