Szentes és környéke

2019.05.07. 22:45

Szentesen fejleszt a református szeretetszolgálat

A Felsőpárti Református Egyházközösséggel együttműködve alakít ki adománykoordinációs pontot a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. A fejlesztés célja, hogy minél gyorsabban oda jusson a segítség, ahol a legnagyobb szükség van rá.

M.A.

Öt helyszínen hajt végre infrastrukturális fejlesztést a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány, Ebesen és Gelénesen logisztikai központot, Alsóörsön, Pécs-Kertvárosban és Szentesen pedig adománykoordinációs pontokat alakítanak ki. A szentesi pont azért is különösen fontos, mert Dél-Magyarországon nincs még ilyen központ, így volt, hogy a déli határon túlra Debrecenből kellett szállítani az adományokat.


Mint Lutár Balázstól, az alapítvány igazgatóhelyettesétől és Németh Roland projektmenedzsertől megtudtuk, a szentesi fejlesztés során a felsőpárti egyházközösség 24 négyzetméteres hátsó épületét újítják fel a padlótól a tetőig teljes nyílászárócserével együtt, emellett egy számítógépes munkaállomás is létrejön.


– Korábban komoly raktározási gondjaink voltak, ezek ezzel a fejlesztéssel megoldódnak. Szeretnénk minden egyházmegyében legalább egy adománykoordinációs pontot létrehozni, hogy minél gyorsabban oda jusson a segítség, ahol a legnagyobb szükség van rá. Fontos, hogy biztos helyen tudhatjuk az adományokat, de az is, hogy emögött legyen lelki tartalom is. A helyi közösségeken keresztül szeretnénk elérni a nélkülözőket, hogy érezzék, van egy pont, ahová fordulhatnak – mondta el lapunknak Lutár Balázs.


A logisztikai tevékenység és a szoftveres háttér fejlesztése mellett a gépjárműpark is bővül, így az alapítvány hatékonyabban tud még nagyobb területen, még több hátrányos helyzetű családnak segíteni.

Címkék#Szentes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!