Szentes és környéke

2019.07.23. 20:49

Új székeket kap a nagymágocsi művelődési ház

A nagymágocsi mű­­velődési házban lecserélik a még a hetvenes években vásárolt székeket. A felújított ura­dal­­mi épület pedig 40 széket kap. Rendezvénysátort is vesz az önkormányzat. Mindezekre pályázati forrást nyert a település.

Munkatársunktól

– Már minden közintézményünket fejlesztettük, most ke­­rült sorra a Petőfi Művelődési Ház. Első lépésben a Területi és Településfejlesztési Program (TOP) segítségével újulnak meg a közösségi épületeink ülőalkalmatosságai – tudtuk meg Szebellédi Endrétől, Nagymágocs polgármesterétől.


A művelődési ház nagytermé­ben máig azokat a székeket használják, amiket talán a 70-es években vásároltak. – Ezek a szé­­kek már viharvertek, „megjárták a hadak útját". 40 további új széket kap a nemrégiben felújított uradalmi épületünk is. Akár esküvőkön, keresztelőkön, ballagásokon, vagy más családi rendezvényeken és konferenciákon is lehet majd használni az új székeket – tette hozzá.


A művelődési ház egy nagy felbontású fényképezőgéppel, egy színes, A3-as méretű la­­pok nyomtatására alkalmas nyomtatóval és egy interaktív táblával is gazdagodik.


Vásárolnak még egy 120 négyzet­méteres rendezvénysátort is, amely az időjárás viszontagságaitól védi meg a települési programok látoga­tóit. Az új berendezéseket már megrendelte az önkormányzat, a székek például a napokban érkeznek meg a művelődési házba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!