Délmagyar logó

2019. 05. 27. hétfő - Hella Még több cikk.

Emlékszobát avattak Szentesen a múzeumalapító tiszteletére - fotógaléria

Csallány Gábor igazi polihisztor volt, a szentesi Csongrád Vármegyei Múzeum mellett ő alapította a Szentesi Torna Egyletet és a Szentesi Sakk Kört is, de foglalkozott újságszerkesztéssel is.
A múzeumalapító Csallány Gáborra emlékeztek Szentesen, a ligetben a róla elnevezett kiállítóhelyen emlékszobát rendeztek be a régész tiszteletére. A szentesi Csongrád Vármegyei Múzeum alapjait 1897-ben rakta le, amit hatalmas leletegyüttessel látott el. Csallány Gábor igazi polihisztor volt, ő alapította a Szentesi Torna Egyletet és a Szentesi Sakk Kört is, de foglalkozott újságszerkesztéssel is.
A múzeumalapító Csallány Gáborra emlékeztek Szentesen - GALÉRIA. Fotó: Majzik Attila
A tiszteletére alapított emlékszoba avatására eljött unokája, Molnárné Csallány Anikó, dédunokája, Neuné Nádai Csilla és unokahúga, Széchenyiné Csergő Judit is. Anikó asszony lapunknak elmondta, bár ő személyesen nem találkozhatott már nagypapájával, a családban rengeteget beszéltek róla, és Rózsa Gábortól, a múzeum egykori igazgatójától is sokat hallott róla.

A múzeumalapító emléktáblájának avatása után adták át a személyes tárgyait, emlékeit bemutató szobát, majd egész napos tudományos üléssel folytatódott a Csallány Gábor-emléknap.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogosoknak nem jut hely a járdán a szentesi utcában

Gyalogosoknak nem jut hely a járdán a szentesi utcában
Szűk az utca, de nagy a forgalom: Szentesen, az Arany János utca elején a parkoló autók miatt a… Tovább olvasom