Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Kevesebb nyugdíjra számíthatnak a nők

A nők munkabére még mindig 17 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. A legnagyobb hátrány a 35 és 44 éves koruk között éri a nőket.
A nők átlagosan 15 százalékkal kevesebb nyugdíjra számíthatnak mint a férfiak - egyebek mellett ez derült ki az Aegon 12 országra kiterjedt felméréséből, amelyet az Aegon Magyarország küldött meg az MTI-nek.

A magyarázatnál első helyen áll az a tény, hogy a nők munkabére még mindig 17 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. A legnagyobb hátrány - 23 százalék - 35 és 44 éves koruk között éri a nőket.

Ennek az a magyarázata, hogy a nők maradnak otthon újszülött gyermekükkel, valamint ők esnek ki a munkából, ha a gyermekük ápolásra szorul.

A nők 29 százaléka gondolja azt, hogy nyugdíjas korában rosszabb lesz a helyzete mint a férfiaké, egynegyedük viszont úgy véli, hogy ők vannak előnyösebb helyzetben, nem a férfiak.

Az Aegon globális felmérésben részt vett országok: Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Magyarország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Országonként ezer-ezer személyt kérdeztek meg.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 120 gyerek halt éhen Pakisztánban az elmúlt három hónapban

Most rendelték el a segítségnyújtást, a segélycsomagok szállítását. Tovább olvasom