Vajdaság, Erdély hírek

2011.10.21. 11:41

Kosztolányi Showcase – évadnyitó minifesztivál Szabadkán

Szabadka - Hat év, 6 előadás, 3 nap – minifesztiválon láthatja a hétvégén a közönség Szabadkán a Kosztolányi Dezső Színház és a szegedi MASZK Egyesület koprodukciójában készült előadásokat.

Delmagyar.hu

A MASZK Egyesület 2003-ban kérte fel első ízben rendezésre Urbán Andrást. Az együttműködés tartósnak és sikeresnek bizonyult: az elmúlt 9 évben összesen 10 előadást állítottak színpadra közösen. Október 21. és 23. között az időrendi sorrendben látható Brecht-The Hardcore Machine, Urbi et Orbi, Turbo Paradiso, The Beach, A kisinyovi rózsa és a Béres Márta One Girl Show című előadásokra a nézőkön kívül színházi szakembereket is várnak Szabadkára Romániából, Horvátországból, Bulgáriából, Macedóniából, Szlovéniából, Írországból, Angliából és New Yorkból. A rendezvény nem titkolt célja, hogy miközben keresztmetszetét adja az elmúlt hat év munkájának, egyfajta piacot is teremtsen, elősegítse a produkciók minél szélesebb körű megmutatkozását Magyarország és Szerbia határain túl is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!