Meglepné a Covid-árvákat

2021.12.22. 20:00

Nagy Zsuzsa saját készítésű ajándékokkal lepi meg a nehéz sorsú gyerekeket és időseket

Néhány éve vált hobbijává Nagy Zsuzsa testnevelőnek a kézműveskedés. Saját készítésű figuráival már nagyon sokaknak okozott örömet. Most a Covid-árvákat, beteg gyerekeket, magányos időseket lepné meg karácsonyra. Akinek van ilyen ismerőse, jelezze.

Kovács Erika

A hódmezővásárhelyi Nagy Zsuzsa otthonába lépve az ember egy igazi karácsonyi csodavilágban találja magát. A város közismert kosárlabdázója, nyugalmazott testnevelő tanára neve 2020-ban került fel a vásárhelyi sportlegendák közé, a Hódtói Sportcsarnok „Akikre büszkék vagyunk” táb­­lájára. 

– Mindig is örökmozgó voltam, sohasem tudtam elképzelni, hogy leüljek kézimunkázni. Az élet azonban rácáfolt erre – mondta nevetve a mindig vidám testnevelő, aki a különleges, baglyos, sportos figurái­val csal mosolyt az emberek arcára. 

– Sajnos a férjem 2012-ben váratlanul elhunyt. A halála rendkívül megviselt. Már úgy tűnt, hogy a gyász felőrli az egészségemet. A nővérem próbált kiráncigálni ebből a helyzetből, és elvitt a Pick Szeged egyik meccsére. A második fél­­időben, ahogy a csapatnak egyre jobban ment, kitört belőlem a sportos, szurkolói énem, visszatért a régi életkedvem. Ak­­kor megfogadtam, hogy azért, mert „meggyógyítottak”, megajándékozom a csapatot – mesélte a kezdeteket Zsuzsa. 

– Mivel Mikulás előtt voltunk, kiscsizmákat készítettem, mindenkinek egyénre sza­­bottan, összesen harmincat – említette meg. Azóta minden alkalommal meglepi a kéziseket húsvétra és karácsonyra is. 

Zsuzsa talán legkedvesebb figurái a baglyok. 

– A baglyok mindenkiből kiváltanak valamilyen pozitív érzelmet. Egyszer például egy szűrővizsgálatra vártam, a recepciós hölgy fáradt volt a monoton munkától. Amikor sorra kerültem, őt is megajándékoztam egy bagollyal, cserébe visszatért a mosoly az arcára. 

Zsuzsa megajándékozta kéz­műves kincseivel a mentősöket, a rendőröket, a mezővári óvo­­dásokat és még sok mindenkit. Azt mesélte, a segítéssel, ajándékozással édesanyja hagyományait viszi tovább. 

Karácsonyi hangulat uralja Nagy Zsuzsa otthonát. A saját készítésű kis baglyokkal Covid-árvákat, beteg gyerekeket, magányosan élő időseket lepne meg. Fotó: Kovács Erika

Nemrég megnézte az M1 csatornán a Jónak lenni jó! című műsort, amely idén a Covid-árváknak gyűjtött. Elhatározta, a kis baglyokkal és más karácsonyi díszeivel ő is szeretne örömet szerezni a Vásárhelyen és környékén élő Covid-árváknak, beteg gyerekeknek, vagy az olyan felnőtteknek, akik máshonnan nem kapnak karácsonyra ajándékot. Akiknek vannak ilyen ismerősei, jelezzék mihamarabb Nagy Zsuzsa Facebook-felületén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!