Szegedi hírek

2022.01.11. 14:00

Négycsillagos hotellel gazdagodik a megyeszékhely

Nettó 3 milliárd 264 millió forintból épít sporthotelt az egykori Napfény kemping helyén a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A 4 csillagos szálloda mindkét emeletén 22 standard szoba és 1-1 apartman, illetve akadálymentesített és családi szállodai szobák kapnak helyet. Kápolna is lesz a Hotel Szent Gellért Fórumban.

K.A.R.

Konferenciaterem, wellness-részleg és kápolna is lesz a több mint 3 milliárd forintból felépülő hotelben. Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Nagyszabású szállodaberuházás kezdődik hamarosan Szegeden, a Szent Gellért Fórum mellett ugyanis egy 50 szobás, kertkapcsolattal rendelkezdő sporthotelt épít a Szeged-Csanádi Egyházmegye – erről a magyarepitok.hu számolt be. Azt is írták, hogy az egykori Napfény kemping helyén épülő 4 csillagos Hotel Szent Gellért Fórum kivitelezője a Market Építő Zrt. lesz.

Kétezer négyzetméteres zöld

A Dorozsmai út 2-4. szám alatt megvalósuló beruházás nettó 3 milliárd 264 millió 179 ezer forintba kerül majd. A Hotel Stars Union és a LEED Silver minősítésnek is megfelelőhotel csaknem 6 ezer négyzetméteres alapterületen jön létre. Az épület két emeleti szinttel rendelkezik majd egy 3 ezer 834 négyzetméteres szintterületen, amelyhez egy 2 ezer 526 négyzetméteres zöldterület is tartozik. A tereprendezési és kertépítési feladatok során belső közlekedő utakat és parkolókat is létesítenek.

A tervek szerint a földszinten kap majd helyet a recepció, a közösségi terek, a lobby, a konferenciaterem, a 350-400 adagos főzőkonyha és étterem, a wellness kiszolgáló funkciók, a terasz, valamint egy kápolna is. Mindkét szinten 22 standard szobát és 1-1 apartmant, illetve akadálymentesített és családi szállodai szobákat, továbbá közlekedőket és teraszokat alakítanak ki. A tetőtérben a különböző gépészeti helyiségek lesznek, valamint egy tetőkertet is létrehoznak itt.

Komplex feladat vár a cégre

Az épület középfolyosós elrendezésű lesz, szerkezetét tekintve pedig vasbeton vázas, falazott tartó- és térelválasztó falakból, valamint szerelt válaszfalakból álló kialakítást kap. A nyertes kivitelezők feladata kiterjed az épület teljes szakipari munkálatainak elvégzésére, köztük a vakolási munkákra, hideg- és melegburkolatok beépítésére, felületképzésekre, homlokzatok kialakítására, nyílászárók elhelyezésére, lakatos munkákra, szigetelésekre, továbbá a felvonók beépítésére is.

Mindemellett a pályázatban kitérnek a szükséges gépészeti munkák elvégzésére is, amelynek részeként a komplett hűtés-fűtés, szellőzés, víz-gáz-csatorna ellátás és a közművek kiépítése is a projekt részét képezi a különböző elektromos és villanyszerelési feladatokkal együtt.

Gyermekprogramok otthona

Egyébként a leendő hotel mellett található UEFA 4-es kategóriájú stadiont, rendezvényközpontot, szabadtéri színpadot és sportpályákat is magában foglaló Szent Gellért Fórum elnevezésű sportkomplexumnak szintén a Market Építő Zrt. volt a kivitelezője. Mint ismert, a Szeged-Csanádi Egyházmegye 2019-ben átadott központja 4 ezer állami gondozott gyermek, valamint 11 ezer diák rendezvényeit szolgálja a futballmérkőzések és különböző zenei programok mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!