Szegedi hírek

2022.01.14. 10:08

Prostitúcióra kényszerített lányokat

Emberkereskedelem minősített esete és kényszermunka miatt indult eljárás Szegeden egy férfi ellen, aki a gyanú szerint prostitúcióra kényszerített lányokat fuvarozott - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője pénteken az MTI-t.

delmagyar.hu

Forrás: Máthé Zoltán MTI/illusztráció

Saághy Flóra közölte, az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartoztatását. A megalapozott gyanú szerint tavaly a férfi egy hölgy ismerőse két fiatal, anyagilag és érzelmileg kiszolgáltatott helyzetben lévő lányt előbb magához költöztetett és élelemmel látott el, majd rávette őket arra, hogy prostituáltként dolgozzanak. A fiatal lányokat a társa által megszervezett együttlétekre a gyanúsított szállította el autójával Orosházára, és az alkalmak után ő is fuvarozta vissza szálláshelyükre.

Az egyik sértettnek a szexuális szolgáltatásaival megszerzett teljes, kétmillió forintos jövedelmet át kellett adnia az őt futtató nőnek.

Ugyanezt a fiatal nőt a gyanúsított és társa arra is kényszerítette, hogy nyáron, a Győr-Sopron megyei Kapuváron napszámosként kukoricát kapáljon. A sértettnek innen végül sikerült megszöknie. A gyanúsított és ismerőse együtt indult a keresésére, majd a szomszédos település vasútállomásán rátaláltak, és a férfi kocsiján együtt szállították vissza a munkásszállóra.

A férfinál elrendelt házkutatás során több fegyver, valamint kábítószergyanús anyag is előkerült - tudatták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!