Szegedi hírek

2022.02.22. 14:30

Márki-Zay megfontolná a marihuána legalizálását

Márki-Zay Péter a szokásos, vasárnap esti videójában azt mondta, amerikai példa alapján vitatéma, és megfontolandó a marihuána dekriminalizálása.

Kovács Erika

Archív fotó: Karnok Csaba

Márki-Zay Péter a vasárnap esti videóiban már nem egyedül szerepel, hanem Péterfi Judit vagy Simon András, a kampánycsapatának tagjai kérdezik, aminek az lehet az oka, hogy így próbálnak féket tenni a balliberális miniszterelnök-jelölt nyelvére, aki ezekben a videókban sokszor mondott olyat, ami miatt később magyarázkodnia kellett. Vasárnap Simon volt a beszélgetőtársa. 

 

 

– Érdekes kérdés, valószínűleg egy fiatalember tehette fel – próbálta felvezetni a kérdést Simon, de a vásárhelyi polgármester, egyben miniszterelnök-jelölt közbeszól: 

 

 

– A helyesírása miatt gondolod! – utalt nevetve egy saját, korábbi, vidéki fideszeseket sértegető kijelentésére. Akkor valaki egy kitöltött keresztrejtvényt küldött neki, azért, mert Márki-Zay korábban azt mondta, „hogyha egy vidéki városban a Fidesz összegyűjti a legjobb embereit, akkor valószínűleg egy keresztrejtvényt nem tudnának megfejteni”. 

 

 

Simon András vasárnap este azzal zárta le a Márki-Zay-féle élcelődést, hogy a kérdezőnek tökéletes volt a helyesírása, a kérdése viszont az, hogy az ellenzéki közös kormányprogram tartalmazza-e a mari­huána dekriminalizálását? 

 

 

– Ezzel pont a fideszesek járnának jól, mert valamiért a kábítószer-fogyasztás, ugyanúgy, mint a kommunisták, a melegek, van egy csomó olyan dolog, amit a Fidesz üldöz, közben a saját berkein belül állandóan tetten érhető. Hódmezővásárhelyen a legemlékezetesebb marihuánater­mesztés az elmúlt egy évben az volt, amikor a Fidelitas helyi alelnöke lebukott, mert nagy mennyiségben termesztette a kábítószert. Ezért mondom, hogy a fideszesek valószínűleg jól járnának ezzel – fogalmazott Márki-Zay Péter. 

 

 

– Én egyébként mindenféle kábítószernek ellene vagyok, de az Egyesült Államokban, ahol a legszigorúbban üldözték, ott több éve dekriminalizálták, illetve legalizálták. Az eredmény pozitív, én is meglepődtem rajta, hogy az amerikaiak elégedettek ezzel a változással. Azt látom, lehet egy sokkal szabályozottabb marihuánakereskedelem. Ez abszolút vitatéma, megfontolandó – válaszolta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. 

 

 

Amikor a Fidelitas hódmezővásárhelyi alelnöke tavaly nyáron lebukott a 350 töves marihuánaültetvénnyel, akkor Márki-Zay Péter még nem volt ilyen engedékeny ebben a kérdésben. Akkor azt mondta, az ügynek messzemenő következményei kell hogy legyenek. Most pedig már megfontolandó témaként beszélt a marihuá­na legalizálásáról a videós bejelentkezésében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!