Vezető hírek

2022.03.25. 16:55

Átadták a dzsúdó csarnokot Domaszéken - Galéria

Csaknem 20 éves múltra tekint vissza a Domaszéki Judo Egyesület, amely számos helyi versenyzőt juttatott el országos és nemzetközi szintre. A Magyar Judo Szövetség közreműködése mellett, a kormány támogatásával és a Nemzeti Sportközpontok beruházásában egy önálló dzsúdó csarnok épült fel településen.

Munkatársunktól

A pénteki ünnepélyes átadón Sziráki Krisztián polgármester elmondta, 2014-ben merül fel először a csarnok ötlete és nem volt zökkenőmentes a beruházás, de az országos szövetség elnöke, Tóth László végig tartotta bennük a lelket. És megköszönte Miki bácsinak, aki mozgató rugója volt az építkezésnek.

 

Szabó Miklós, az egyesület elnöke és egyben edzője lapunknak elmondta, nagyon örül az új csarnoknak és reméli, hamarosan teljesen berendezik és nevet is kap. Megtudtuk tőle, hogy szövetség országos elnökével korábban sport- és vetélytársak voltak, mindketten a 86 kilóban indultak.

 

Tóth László elnök is méltatta Domaszéket, sok válogatottat kapott a sportág ettől a kis településtől. Ő is beszélt Szabó Miklósról, hogy először példaképe, később vetélytársa volt. Felemlegette, amikor ausztrál színekben, már meglehetősen idősen indult az atlantai olimpián, nagyon simán nyerve az ottani válogatót.

 

Az új csarnok 330 négyzetméteren több, mint 200 négyzetméter hasznos küzdőtérrel épült meg, két szabványos méretű tatami fér el benne. A beruházás összköltsége 367 millió forint, ezt az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Judo Szövetség az utolsó forintig állta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!