Csütörtökön elkezdik a munkálatokat

2022.03.16. 16:40

Megvan a pénz a maroslelei tornacsarnokra

Csütörtökön végre megkezdődhet a régóta áhított maroslelei tornacsarnok építése. Március 8-án, a nemzetközi nőnapon jelent meg a Magyar Közlönyben az a kormányhatározat, amiben csaknem 794 millió forintot biztosít a kabinet az építkezéshez. Ha a tornacsarnok elkészül, akkor annak a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ lesz a vagyonkezelője.

Szabó Imre

A napokban a Magyar Közlönyben hirdették ki azt a határozatot, amely szerint a kormány 794 millió forintot biztosít a maroslelei tornacsarnok megépítésére, azaz immár semmi akadálya a beruházás indulásának. Mint korábban megírtuk, az építkezést megelőző régészeti feltárás az iskola melletti kijelölt területen már 2018-ban befejeződött. 

 

Az indulást egyebek között az hátráltatta, hogy menet közben változtak a hasonló létesítményekre vonatkozó uniós energetikai előírások, ezért át kell dolgozni a terveket. A beruházás persze nem önkormányzati, hanem állami, gazdája a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési (BMSK) Zrt. 

 

Legutóbb januárban érdeklődtünk, hol tart az ügy – akkor írtuk meg, hogy sikerrel zárult a közbeszerzési eljárás, megvan a maroslelei sportcsarnok kivitelezője: a System Service Kft. fogja megépíteni a 764 négyzetméteres, 18-szor 30 méteres pályával rendelkező, teremfocira, röplabdára és kosárlabdára is alkalmas épületet. Erre a szerződés szerint 360 nap alatt kerül sor. Drimba Tibor, Maroslele polgármestere örömmel fogadta a beruházás anyagi hátterét rendező döntést. 
– 17-én, csütörtökön átadjuk a területet a kivitelezőnek, és indulhat a munka – mondta. A beruházás helyszíne, az Árpád utca – mint beszámoltunk róla – két éve egyirányú lett, ezzel együtt az építkezés nyilván okozhat gondokat a forgalomban. Hamarosan fórumot hívnak össze az érintett lakók részvételével, hogy egyeztessék velük a kiviteli terveket, illetve hogy felvehessék a kapcsolatot a céggel arra az esetre, ha a későbbiekben a munkával kapcsolatban bármilyen probléma felmerülne. 
– Remélem, egy év múlva az egész falu büszkén veszi majd át az új létesítményt – tette hozzá Drimba Tibor. 
 

Többfunkciós terem: Az iskolaudvarra 780 négyzetméter alapterületű tornacsarnokot terveztek, ahhoz hasonlót, mint amilyent Csanádpalotán építettek. A maroslelei épület egy 18-szor 30 méteres küzdőtérrel rendelkezik majd, a pálya egyaránt alkalmas lesz teremfocira, röplabdára, valamint kosárlabdára. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!