Szegedi hírek

2022.04.30. 16:01

Képregények és rajongóik találkoztak - Fotók

Sorban álltak a szegedi képregényrajongók a Somogyi-könyvtár bejáratánál szombat délelőtt, ahol 10 órakor nyílt meg a tízéves fennállását ünneplő szegedi képregénybörze.

A. T. J.

Ismét a szegedi Somogyi-könyvtárban találkoztak szombaton a képregényrajongók és alkotóik. Fotó: Frank Yvette

A 2009 óta minden év novemberében megrendezett képregényfesztivál sikerén felbuzdulva, magánszemélyek kezdeményezésére hozták létre a képregénybörzét, amelyet 2012 óta tartanak meg rendszeresen. 2017-től a rendezvénynek a Somogyi-könyvtár ad otthont. A vidéki börzék közül a szegedi büszkélkedhet azzal, hogy a leghosszabb ideje rendezik meg megszakítás nélkül. 

A börzén nem csak kereskedők voltak jelen, többen saját gyártású képregényekkel érkeztek. Ezek a kiadványok limitált példányszámban jelennek meg és sokszor csak az ilyen rendezvényeken elérhetők. A határon túli szerzők is be tudnak mutatkozni ilyen alkalmakkor, vagy akár magánszemélyek is.

Néhány budapesti fiatal – Rafai Alexandra, Mojzer Dávid, Mojzer Ákos és Tóth Szilárd – másfél éve készít képregényeket mellékállásban. Egyikőjük megírta, egy másik megrajzolt, majd feltették az internetre, ahol akkora sikere lett, hogy a rajongók követelték a folytatást. Összerakták a pénzüket és kiadták. 

– Ez egy szűk, de annál lelkesebb piac – mondták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!