Szegedi hírek

2022.04.27. 13:25

Nagy Péter magasított, Olasz Anna pilótának állt - Galéria

Olasz Anna beülhetett a repülőgép szimulátorba az egyetem sportnapján, Nagy Péter súlyhatár felettinek bizonyult. A szegedi női és férfi vízilabdázók is “letudták” a délelőtti edzést a hallgatói csapatversennyel.

K. A.

Egyetemi sportnap. Képen: Olasz Anna úszó Fotó: Frank Yvette

Több évtizedes hagyomány a Trapp nap az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetének történetében, a különböző szakok hallgatói 30. alkalommal mérték össze ügyességi feladatokban rátermettségüket szerdán.

A szervezési feladatokkal idén is a végzős rekreációszervező szakos hallgatókat bízták meg, akik oktatóik segítségével állítottak össze gazdag, szórakoztató programot.

Tokodi Margaréta adjunktustól megtudtuk, az időjárás előrejelzés alaposan rájuk ijesztett, de végül csak két állomást kellett törölniük a csapatverseny programjából. Ez a a szabadtéri akadálypályát és a mátrix tájfutást érintette, valamit elővigyázatosságból a bikarodeót is tető alá vitték.

A Topolya sori sportcsarnokban válogatott sportolók, olimpikonok is ott voltak. Olasz Anna világ- és Európa-bajnok hosszútávúszót, Kárász Anna olimpiai és világbajnok kajakozót, Kónya Zsófia olimpiai bronzérmes gyorskorcsolyázót és Nagy Péter olimpikon súlyemelőt is nagy tapssal köszöntötték.

Nagy Péter magasításként besegített az akrobatikus kosárlabda-bemutatón, a HM repülőgép szimulátorába azonban súlyhatár felettiként már nem ülhetett bele. Nem volt ilyen “gond” Olasz Annával, ő kipróbálta a szerkentyűt. Az ifjú kosarasok nagyon komoly produkcióval álltak elő, már ami a nehézségi fokot illeti, azután azért ellazultak, és sajátos balett előadással szórakoztatták a nagyérdeműt.

A nap folyamán a különböző szakok hallgatói csoportvetélkedőn, sor- és váltóversenyeken csapnak össze, a programot a szegedi profi női és férfi vízilabdázók csapata is színesítette, ők ezzel le is tudták a délelőtti edzést. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!