Ballagtak és sárgultak a mezőgazdasági kar hallgatói

2022.05.13. 18:47

Feldíszített fogatokkal hajtottak végig Vásárhelyen a végzős hallgatók - Fotók

Elballagtak a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kar végzős hallgatói pénteken Hódmezővásárhelyen. Délután a hagyományoknak megfelelően megtartották a sárgulási ünnepséget is. Lovas fogatokkal vonultak végig a város utcáin.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Délelőtt a kar Andrássy úti épületében kezdődött a ballagási ünnepség, majd a városháza dísztermében folytatódott, ahol Mikó Edit, a kar dékánja és Márki-Zay Péter, a város polgármestere mondott beszédet. 

A látványos sárgulási menet a Tangazdaságból indult. Kilenc lovas fogat vitte végig a hallgatókat a városon, egészen a Kossuth térig. Ott a végzősök a hagyományoknak megfelelően sárgulási szalagot tűztek a polgármester zakójára és fokossal köszönték meg, hogy az elmúlt három évben a városban tanulhattak.

 Összesen 145 hallgató ballagott, 13-an vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésen, 45-en a mezőgazdasági mérnök szak alapképzésén tanultak. 14-en vadgazda mérnökként-, 20-an vidékfejlesztési agrármérnök alapképzésen végeznek, 29-en pedig felsőoktatási szakképesítésben részesültek. A hallgatók közül 19-en angol nyelven végezték tanulmányaikat 

– mondta Mikó Edit dékán a sárgulás után lapunknak adott nyilatkozatában. A diákok a harmadéves vizsgáik után még nem búcsúznak el végleg az intézménytől. A következő félévben, a hetedik szemeszterben a mérnöki gyakorlatukat végzik külső helyszíneken, közben a szakdolgozatukon is dolgoznak, amit december végén vagy január elején védenek meg, akkor lesz a záróvizsgájuk is.

 A most ballagó diákjainknak nem volt könnyű helyzetük. Három éve kezdték a képzést, rendesen, élőben, utána a pandémia miatt online oktatásban részesültek. Tulajdonképpen a mostani, harmadik évük volt hagyományos. Ennek ellenére rendkívül összetartó évfolyam volt, mind a magyar, mind a nemzetközi hallgatók tekintetében, akikre mindig lehetett számítani. Ízig-vérig mezőgazdászok, ami nagy öröm számunkra 

– mondta Mikó Edit. A hallgatók többsége vagy a karon belül, vagy más intézményben tovább folytatja a tanulmányait.

Képaláírás: A sárgulás minden évben fontos eseménye Hódmezővásárhelynek. A fiatalok lovas fogatokkal köszönnek el a várostól. Fotó: Kovács Erika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!