Szegedi hírek

2022.05.17. 09:15

Megmenthette volna felesége életét, de nem hívott mentőt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal az idős férfivel szemben, aki annak ellenére, hogy észlelte felesége rosszullétét lefeküdt aludni és mentőt sem hívott.

delmagyar.hu

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni. Fotó: Karnok Csaba

A vádirat szerint az egyik megyebeli kisvárosban élő nyugdíjas házaspár kapcsolata évek óta megromlott mindkettejük rendszeres alkoholfogyasztása és állandó vitáik miatt. A sértetthez rosszullétei miatt évente több alkalommal kellett mentőt hívni, esetenként a vádlott tárcsázta a segélyhívót. 

A feleséget korábban rövid ellátást követően mindig otthonába bocsájtották. A sértett 2021. április 8-án ismét rosszul lett, a földre esett amelyet a vádlott is észlelt, ennek ellenére segítséget neki nem nyújtott, a mentőket sem hívta, hanem lefeküdt aludni. 

Mire a férfi reggel felébredt a felesége már meghalt. A sértett halála órák alatt állt be, idejében érkező orvosi segítséggel élete megmenthető lett volna. 

A vádlott ezt követően egy sörözőbe ment, ahol elmesélte a történteket és ahonnan az ott dolgozók a háziorvost értesítették mindezeket hallva. 

A vádirat szerint a vádlott bár felismerte a sértett állapotát, azonban azért nem hívott segítséget, mert könnyelműen bízott abban, hogy a korábbi esetekhez hasonlóan a rosszullét nem vezet a felesége halálához. A főügyészség a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!