Szegedi hírek

2022.06.19. 20:38

Két év év kihagyás után látványos gálaműsorral zártak tanévet - Fotók

A Deszket, Szegedet és Röszkét felölelő Tiszavirág Néptáncegyesület életében már hagyomány, hogy gálaműsorral zárják le a tanévet. Idén ezt július 19-én tették meg két éves kihagyás után. A színház falain kívül is hallani lehetett azt a vastapsot, amit a nagyérdeműtől kaptak a néptáncosok, akik nívódíjas, fesztiváldíjas és kiemelt aranyminősítést kapott produkciókat adtak elő.

Nívódíjas, fesztiváldíjas és kiemelt aranyminősítésű produkciók voltak láthatók a szegedi színházban. Fotó: Török János

Szólt a duda meg a cimbalom, elhallatszott Deszktől Kübekházáig – lagzi volt a Szegedi Nemzeti Színház színpadán vasárnap este a Tiszavirág Néptáncegyesület deszki kezdő csoportjának előadásában. 

Azt nem tudjuk, hogy a kis néptáncosok által elhangzott mondat igaz-e, de az biztosan, hogy a színház falain kívülre is elhallatszott az a vastaps, melyet a nagyérdeműtől kaptak a néptáncosok.

A hagyományokhoz híven ugyanis vasárnap tartotta meg évzáró gálaműsorát a Deszket, Szegedet és Röszkét felölelő Tiszavirág Néptáncegyesület, melynek minden csoportja pódiumra lépett. 

Így tehát az egy éve táncoló apró lábaktól egészen a nyugdíjasokig, minden táncos bemutatkozott. A koronavírus miatt utoljára ilyen gálát 2019-ben tudtak rendezni, így az újbóli találkozás és együttlét mindenki száját mosolyra görbítette. Az előadások által a tenyerek pirosak, a szemek könnyesek lettek, az elmék és a szívek pedig felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

Tóth Gábor, az egyesület vezetője köszöntőjében elmondta, a járványhelyzet miatt számos nehézségen vannak túl, sőt, a vírus miatt a gálaműsoron is változtatniuk kellett, ugyanis az egyik röszkei csoportjuk egy része karanténba került. Bár a gyerekek fellépése elmaradt, de a taps nekik is járt. 

Az egyesület vezetője kiemelte, csordultig van a szíve, és nagyon hálás mindenkinek, aki a Tiszavirág-családhoz tartozik, akik nélkül nem tudtak volna eddig eljutni. Köszönetet mondott a szülőknek és a nagyszülőknek azért, hogy minden probléma ellenére is táncra vitték a fiatalokat. 

Hangsúlyozta, mindennél fontosabb, hogy közösségben lehetnek, valamint szeretetben, békességben és egészségben élhetnek és táncolhatnak. Úgy véli, nincs más út, csak a korábbi táncosuk által megfogalmazott mottójuk: szeretve'es, együtt'es, készen van az együttes.

De nemcsak szebbnél szebb táncprodukciókat láthatott a közönség, hanem a deszki faluházban működő népdal oktatáson résztvevők előadását is megtekinthették. És mint tudjuk, ének és tánc sem létezik zene nélkül, erről a Juhász Zenekar gondoskodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!