Vásárhelyi ellenzék: Méltatlan politikai könyökharcban nem veszünk részt

2022.06.28. 11:43

Márki-Zay Péter szerint a Fidesz miatt nem tudják visszahívni Kis Andreát

Fotó: Kovács Erika

Nem vettek részt a fideszes képviselők a keddi hódmezővásárhelyi közgyűlésen. Közleményükben leszögezték, a városhoz méltatlan politikai könyökharcban és a negyedik alpolgármester megválasztásának bohózatában nem vesznek részt, ezért maradnak távol. A közgyűlésen viszont Márki-Zay Péter polgármester rájuk tolt minden felelősséget, hogy miattuk kell levenni napirendről Kis Andrea ismételt visszahívási kísérletét és azt is, hogy negyedik alpolgármestert kell választani.

Miközben a várost 32 millió forintra büntetik, mert közbeszerzések nélkül fizetnek ki 84 millió forintot Márki-Zay Péter kampányfuvarosának, a polgármester legfontosabb dolga a város keddi közgyűlésén, hogy sikerül-e végre leváltatnia az őt hatalomba segítő szocialista Kis Andreát, vagy esetleg egy negyedik, fűnyírásügyi alpolgármestert meg tud-e választatni a képviselőivel.- áll a Fidesz lapunkhoz eljuttatott közleményben, amit Márki-Zay Péter polgármester a keddi közgyűlés elején felolvasott.

A napirendi pontok szerint Kis Andrea, jogköreitől pontosan nem ismeretes okok miatt megfosztott alpolgármestert ismét megpróbálták volna visszahívni, hogy helyette Gyöngyösi Ferenc képviselőt válasszák főállású alpolgármesterré. Márki-Zay Péter azonban azt indítványozta, hogy ezt vegyék le napirendről.

Ennek az az oka, hogy mi, a 10 fős frakcióban ismerjük a napirenddel kapcsolatos véleményünket. Kis Andrea visszahívásának kérdését a Fideszre bíztuk volna. Ha a Fidesz nincs jelen, nem szavaz, akkor a Fidesz döntött úgy, hogy Gyöngyösi Ferenc csak úgy tudja ellátni azokat a fontos feladatait, amik a város működtetéséhez szükségesek, ha a szervezeti és működési szabályzatot módosítjuk, és 4. alpolgármestert fogunk találni. Ez tehát, még egyszer mondom, a Fidesz döntése, hogy Kis Andreát nem hívjuk vissza az alpolgármesteri megbízatásából, a Fidesz döntésének következménye, hogy csak négy alpolgármesterrel tudjuk ezt megoldani – mondta Márki-Zay Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!